Deelnemen aan sales op Etsy

Op belangrijke verkoopdagen, zoals Cyber Monday of Moederdag, organiseert Etsy regelmatig site-brede sales evenementen. Alle Etsy-verkopers kunnen aan deze evenementen meedoen.

Om mee te doen stel je in jouw shop een uitverkoop in voor de dagen waarop het site-brede evenement loopt:

1. Op Etsy.com klik je op het icoon Jouw account en daarna op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Uitverkopen en kortingsbonnen.
  4. Klik op Nieuwe speciale aanbieding.
  5. Selecteer Houd een uitverkoop.
  6. Kies het soort uitverkoop dat overeenkomt met het site-brede sales-evenement.

Als je aan een Etsy-brede uitverkoop meedoet, kan het zijn dat jouw shop in marketingmaterialen van Etsy uitgelicht wordt en kan in zoekresultaten die aan de sale gekoppeld zijn worden opgenomen.

Om voor opname in de features van Etsy in aanmerking te komen moet je aan de criteria voor een sale voldoen. Dat betekent dat het soort aanbieding en de hoogte van je korting aan de criteria moeten voldoen. Over het algemeen word je via het dashboard in je Shopmanager van te voren van een site-breed evenement op de hoogte gebracht.

Lees meer over Etsy-brede sales:

Ik heb de deadline gemist. Kan ik nog wel aan de sales deelnemen?

Ja, zolang het site-brede evenement nog loopt kan je nog steeds deelnemen. Om mee te doen stel met gebruik van de stappen in dit artikel voor de site-brede sale eindigt je aanbieding in.

Hoe lang moet ik mijn aanbieding laten lopen? Kan ik de aanbieding pauzeren wanneer ik wil?

We raden je aan om je sale gedurende de hele periode van de site-brede sale te laten lopen. Je mag jouw aanbieding altijd stopzetten, maar vergeet niet dat je het verkeer dat door die feestdagen op gang komt mis kan lopen!

Ik wil veranderen hoeveel korting ik geef of mijn sale eerder stoppen

Om de korting die je geeft aan te passen, kan je je huidige sale stoppen en een nieuwe opzetten die aan de criteria van het evenement voldoet.

Je aanbieding voortijdig stopzetten:

1. Op je Uitverkopen en kortingsbonnen pagina klik je op Details bekijken en beheren.
  2. Selecteer onderaan de pagina Sale vroegtijdig stopzetten.

Als je je korting wilt wijzigen, begin je een nieuwe sale. Volg de stappen boven in dit artikel en selecteer de nieuwe korting. Om voor deelname aan het site-brede evenement in aanmerking te komen, kies je een nieuwe korting die aan de criteria van de sale voldoet.

Hoe selecteren jullie welke items uitgelicht worden?

De eigenschappen waar Etsy’s Merchandising team in een uitgelichte shop naar zoekt zijn:

• Geweldige fotografie
  • Aanbiedingen op unieke items
  • Een goed verhaal (en daar hoort altijd een Over de shop-sectie bij)
  • Een goed uitgedacht en ontwikkeld merk

Door deze gebieden tot in de puntjes te verzorgen, vergroot je de kans dat je uitgelicht wordt in een site-breed evenement. Om voor opname in de features van Etsy in aanmerking te komen moet je aan de criteria voor een sale voldoen.

Meer advies vind je in ons Verkopershandboek-artikel Tips om op Etsy uitgelicht te worden.

Je hoeft niet per se uitgelicht te worden om je voordeel te doen met deelname aan een sales evenement. Veel van de items die we uitlichten zullen linken naar een pagina met soortgelijke items. Als een van jouw items relevant is en een goede aanwezigheid in Etsy Zoekresultaten heeft, kan het in die resultaten getoond worden.

Dit betekent dat het optimaliseren van je Etsy listings voor de zoekfunctie je ook voordeel in andere kanalen kan opleveren.