Bestellingen afronden als je shop is gesloten of geschorst

Als je shop is gesloten of geschorst, dan verwacht Etsy dat je alle openstaande bestellingen afrondt. Afhankelijk van de situatie waarin je shop zich bevindt, moet je kopers een volledige restitutie betalen of je bestellingen afhandelen.

Lees wanneer je:

Wanneer moet je een volledige restitutie betalen?

Als je een uitstaande bestelling hebt voor een item dat Etsy’s Beleid verboden items schendt, dan moet deze worden terugbetaald. Verwerk geen bestellingen voor verboden items omdat Etsy geen Verkopersbescherming kan bieden voor transacties met verboden items.

Je kunt ook restituties doen voor je bestellingen als je shop om een andere reden is gesloten of geschorst.

Voordat je een restitutie doet voor een bestelling, laat je de koper via Etsy Berichten weten dat je de transactie niet kunt afronden. Zodra je de restitutie betaald hebt, stuurt Etsy jou en de koper per e-mail een notificatie.

Wanneer moet je je bestellingen afhandelen?

Als je shop om een andere reden is gesloten of geschorst dan een schending van Etsy’s Beleid verboden items, kun je je bestellingen gewoon afronden.

Als je openstaande bestellingen niet binnen de vermelde verwerkingstijd verwerkt, behoudt Etsy zich het recht voor om kopers namens jou een restitutie te doen. Om dit te voorkomen, raden we je aan trackinginformatie aan je bestellingen toe te voegen zodra je deze als verzonden hebt aangemerkt.

Waarom kan ik geen Etsy verzendlabels kopen?

Je kunt geen Etsy verzendlabels kopen als je account is geschorst. Je hebt een andere verzendmethode nodig om eventuele openstaande bestellingen af te ronden, bijvoorbeeld de  aanschaf van verzendlabels bij je lokale postkantoor. Of je kunt restituties doen voor bestellingen die je niet kunt voltooien.

Waarom krijg ik geen toegang tot mijn Etsy shop via mijn telefoon of tablet?

Tijdens de schorsing van je shop kun je geen gebruikmaken van de Verkoop op Etsy app of mobiele browserweergave. In plaats daarvan moet je je aanmelden bij je Etsy account via een webbrowser op een desktopcomputer of laptop.

De e-mails die je van Etsy hebt ontvangen bij het aanmaken van deze transacties bevatten alle benodigde informatie om je bestellingen af te ronden. Zoek op e-mails van transactions@etsy.com of transaction@etsy.com.

Misschien beschik je daarnaast over een overzicht van de Berichten die je van kopers hebt ontvangen in je Berichtnotificaties van Etsy. Zoek op e-mails van conversations@mail.etsy.com. Deze e-mails bevatten de volledige berichttekst van berichten die naar je Etsy account zijn verzonden.