Je btw-nummer toevoegen of wijzigen

Een btw-nummer is een nummer dat door de belastingdienst wordt gebruikt om individuele ondernemingen te identificeren en belasting te innen. Alle verkopers moeten aan hun belastingverplichtingen voldoen. Etsy vereist dat verkopers in bepaalde landen een btw-nummer aan hun account toevoegen als ze een bepaalde verkoopdrempel naderen om te kunnen blijven verkopen op Etsy.

Je btw-nummer toevoegen of wijzigen in Shopmanager:

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Financiën.
  3. Klik op Btw-nummer.
  4. Vul je btw-nummer in.
  5. klik op Versturen.

Btw-nummers hebben specifieke formaten en Europese btw-nummers kunnen op de website van de Europese Commissie worden gecontroleerd op geldigheid.

Als je ziet dat je btw-nummer als ongeldig aangemerkt wordt, moet je contact met de Belastingdienst opnemen om dit te laten wijzigen. Misschien ben je ook verplicht om je btw-nummer bij je lokale overheid te registreren.

Moet ik een btw-nummer aanvragen?

Het kan zijn dat verkopers in bepaalde landen door hun lokale belastingdienst worden verplicht om een btw-nummer aan te vragen als ze de verkoopdrempel van hun land bereiken. In sommige landen moet je echter ook een btw-nummer aanvragen als je deze drempel nog niet bereikt hebt.

De btw-wetgeving verschilt per land. We kunnen verkopers niet adviseren of ze wel of niet een btw-nummer moeten aanvragen. Als je hier vragen over hebt, kun je het beste bij je eigen Belastingdienst of een lokale expert terecht.

Daarnaast vereist Etsy van verkopers in bepaalde landen dat ze een btw-nummer aan hun account toevoegen om te kunnen blijven verkopen op het platform als ze de verkoopdrempel van hun landen naderen tijdens het kalenderjaar.

Hoe gaat Etsy mijn btw-nummer gebruiken?

Door een btw-nummer bij Etsy op te geven, stel je vast dat de relatie tussen jouw shop en Etsy er een tussen twee ondernemingen is. Deze status en de locatie van je onderneming bepalen of Etsy btw over je verkoperskosten zal rekenen.

Als je een btw-nummer hebt, moet dit worden toegevoegd als je primaire belasting ID. Lees welke belastinggegevens je kunt toevoegen in het secundaire belastingveld.

In sommige landen is Etsy verplicht om jouw btw-nummer of je andere belasting ID en de totale waarde van je verkoperskosten voor die periode aan de lokale autoriteiten door te geven. Neem voor meer informatie contact op met de belastingdienst.