Je afmelden van gepersonaliseerde advertenties

Iedere Etsy member kan zich afmelden van gepersonaliseerde advertenties op Etsy. Gepersonaliseerde advertenties wordt ook wel op interesse gebaseerd adverteren genoemd. Met gepersonaliseerde advertenties kunnen adverteerders Etsy members bereiken op basis van hun interesses en demografische gegevens.

Als je een Etsy Account hebt, kun je je afmelden voor het ontvangen van gepersonaliseerde advertenties:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik opJouw account.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Klik op Privacy.
  5. Scroll omlaag naar Gepersonaliseerde advertenties onder privacy-instellingen. Members in de EU, scrollen omlaag naar Reclame van derden, dat standaard op uit staat.
  6. Stel Gepersonaliseerde advertenties in op Uit.
  7. Klik op Instellingen aanpassen.

Als alternatief, of als je geen Etsy account hebt, kun je je voorkeur voor Gepersonaliseerde advertenties op uit zetten door te klikken op Privacy-instellingen, onder aan de meeste pagina's op Etsy.com.

Kan ik me afmelden voor de “verkoop” van mijn gegevens?

Vanwege de California Consumer Privacy Act (CCPA), zijn inwoners van Californië te allen tijde gerechtigd om zich af te melden voor de “verkoop” van hun gegevens. Etsy verkoopt geen persoonlijke gegevens aan derden voor geld. De term "verkoop" wordt echter ruim gedefinieerd onder de California Consumer Privacy Act en voor sommigen vallen hier ook gepersonaliseerde advertenties of op interesse gebaseerd adverteren onder. Je kunt je afmelden voor gepersonaliseerde advertenties door bovenstaande instructies te volgen.

Meer informatie is te vinden in Etsy's Privacybeleid, Cookies en soortgelijke technologieënbeleid en Bekendmakingen.

Hoe maak ik gebruik van mijn AVG-rechten?

Etsy members in de EU en EER zijn standaard afgemeld voor gepersonaliseerde advertenties. Om je hiervoor aan te melden, volg je bovenstaande instructies en stel je Gepersonaliseerde advertenties en/of Reclame van derden in op Aan.

Meer informatie is te vinden op je pagina met privacy-instellingen, en in Etsy's Privacybeleid, Cookies en soortgelijke technologieënbeleid en Bekendmakingen.