Een retourverzendlabel kopen

Als kopers in de VS een item willen retourneren, kunnen verkopers in de VS voor hen een USPS verzendlabel kopen via Etsy. Je kunt het retourlabel naar de koper sturen via een Bericht op Etsy.

Als de koper de bestelling heeft gekocht als gast zonder Etsy account, moet de bestelling aan een Etsy account worden gekoppeld zodat er een retourverzendlabel verstuurd kan worden.

Een retour starten met Etsy retourlabels:

1. Op Etsy.com, klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Bestellingen & Verzending.
  3. Klik op de tab Voltooid.
  4. Klik op Retourlabel aanmaken onder het originele verzendlabelnummer op de bestelling.
  5. Vul de pakketgegevens in. Je ziet een inschatting van de kosten voor het verzendlabel, maar deze worden pas in rekening gebracht als de koper het label gebruikt.
  6. Klik op Retourlabel aanmaken.
  7. Voer een bericht in dat je naar je koper verstuurt samen met het retourlabel.
  8. Klik op Verstuur.

Als je het label aanmaakt, dan zie je een prijsschatting op basis van de gegevens die je hebt ingevuld. De kosten voor het label worden in rekening gebracht zodra de koper het gebruikt en het wordt gescand door USPS. De definitieve kosten zijn gebaseerd op het pakket dat USPS verzendt. De kosten zie je doorgaans een paar dagen na aflevering van het pakket op je Betaalrekening.

Wat moet ik doen als de koper het label niet gebruikt?

Je betaalt pas voor de kosten van het verzendlabel zodra USPS het retourpakket van de koper scant.

Bevatten retourlabels trackinginformatie?

Ja, alle USPS retourlabels die via Etsy zijn aangeschaft bevatten trackinginformatie.

Kan ik een verzekering voor een retourverzendlabel kopen?

Verzendlabels met Priority Mail omvatten een verzekering. Je kunt op dit moment echter geen extra verzekering kopen voor retourlabels.

Kan ik een retourlabel annuleren of restitueren?

Er worden alleen kosten voor een retourlabel in rekening gebracht als de koper dit gebruikt. Als de kopers het label nog niet hebben gebruikt, kun je hen vragen om het niet te gebruiken. Als de koper het label al heeft gebruikt, kun je het niet annuleren of restitueren.

Kan ik een retourlabel kopen voor een bestelling die ik offline of via een ander platform heb gekocht?

Nee, retourlabels zijn alleen beschikbaar voor kopers en verkopers in de VS voor items die zijn verkocht op Etsy.

Kan ik een retourlabel kopen voor een koper buiten de VS?

Nee, op dit moment zijn retourlabels uitsluitend beschikbaar voor kopers met een adres in een van de 50 staten in de VS. Overzeese gebiedsdelen van de VS en APO/FPO/DPO-adressen komen er niet voor in aanmerking. Lees voor meer informatie ons Verzendbeleid.