Wat als het pakket van mijn koper zoekraakt?

Als het pakket van je koper zoekraakt in de post, kun je verschillende opties aanbieden voor een goede klantenservice en het ombuigen van een negatieve ervaring:

Ga naar een sectie:

Communiceren met de koper

Zorg dat je de Berichten van je koper over de status van zijn of haar pakket beantwoordt.

Als ze het pakket bij het lokale postkantoor proberen te vinden, verstrek je de benodigde verzenddocumentatie die je hebt om daarbij te helpen. Adviseer hen ook om het bij de buren na te vragen.

Als je een claim indient bij de verzenddienst, houd je de koper op de hoogte van de vorderingen.

Een claim indienen

Neem contact op met de verzenddienst die je hebt gebruikt voor de verzending van het pakket en verzoek om het indienen van een claim. Dit kan ervoor zorgen dat de verzenddienst het pakket lokaliseert of je compenseert voor het zoekgeraakte item zodat je de koper een restitutie kunt uitbetalen.

Als je Etsy Verzendlabels gebruikt en een verzekering hebt afgesloten, kun je beginnen met het claimproces via Shipsurance:

1. Op Etsy.com, ga je naar Jij > Shopmanager
  2. Ga naar Bestellingen & Verzending.
  3. Klik op de bestelling met het verzekeringslabel.
  4. Klik op het … icoon rechts.
  5. Selecteer Verzekeringsclaim indienen.
  6. Je wordt doorverwezen naar de Shipsurance website om de rest van je claimformulier in te vullen.

Een vervangend item of restitutie bieden

Etsy houdt verkopers niet verantwoordelijk voor items die zoekraken in de post. Je kunt indien mogelijk echter wel overwegen een vervangend item of restitutie voor de bestelling te bieden. Een vervangend item of restitutie bieden kan klanttevredenheid opbouwen, wat kan bijdragen aan het succes van je onderneming op de lange termijn.