Canada Post Solutions for Small Business

Frankering voor Canada Post kan worden gekocht in Shopmanager.

Als je een Canadese verkoper bent met een geldig Solutions for Small Business account van Canada Post, dan kun je dat account koppelen om direct via Etsy Canada Post frankering te kopen. Heb je geen Solutions for Small Business account, dan kun je dit aanmaken op Etsy of op de website van Canada Post. Verzendlabels die je via Etsy aanschaft, tellen mee voor het totale aankoopvolume van het gekoppelde Solutions for Small Business account.

Vanaf 30 maart 2021 is een Solutions for Small Business account vereist om Canada Post verzendlabels te kopen op Etsy.

Ga naar een sectie:

Hoewel de meeste Etsy verkopers in aanmerking komen voor een Solutions for Small Business account, wordt dit bepaald door Canada Post en is niet gegarandeerd.

Hoe krijg ik mijn Solutions for Small Business kortingen?

Voor het ontvangen van je kortingen, koppel je je bestaande Solutions for Small Businesses account of meld je je aan voor een nieuw account. Heb je al een Solutions for Small Business account, houd dan je Canada Post klantnummer bij de hand.

1. Log in op Etsy.com en ga naar Shopmanager.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Verzendinstellingen.
  4. Klik op Tarieven & upgrades.
  5. Klik op Account koppelen.
  6. Bevestig je adres als dat wordt gevraagd (je ziet dit alleen als je nog niet eerder Etsy Verzendlabels hebt gekocht).
  7. Om je aan te melden voor een Solutions for Small Business account, kies je Ik heb geen bestaand account, en vervolgens controleer je de informatie in het volgende scherm. Heb je al een account, dan kies je Ik heb een bestaand account, en vul je vervolgens je Klantnummer in.
  8. Zodra je account is gekoppeld, verschijnt er een bevestigingsbericht en je besparingsniveau.

Dezelfde opties voor het koppelen van een nieuw of bestaand Solutions for Small Business account verschijnen tijdens de aankoop van een verzendlabel.

Je kunt je ook direct op de website van Canada Post aanmelden voor een Solutions for Small Business account.

Waar zijn de kortingen te zien?

Bekijk en vergelijk retail- en Solutions for Small Business-tarieven met onze Bepaal je verzendkosten tool. Gebruik deze tool om je eigen verzendkosten te bepalen, te kijken of je je wel of niet aanmeldt voor Garantie voor gratis verzending of vragen over portokosten van kopers te beantwoorden.

Je kortingen bekijken:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Ga naar de Bepaal je verzendkosten tool.
  3. Maak een keuze voor je zending: Binnenland, naar de VS of Internationaal.
  4. Voer de postcode in van waaruit je verzendt.
  5. Als de zending binnenlands is, vul je de postcode van de ontvanger in. Gaat de zending naar de VS, dan vul je de staat in. Als de zending Internationaal is, vul je het land van de ontvanger in.
  6. Kies de pakketsoort in het menu en voer het gewicht en de afmetingen in.
  7. Klik dan op Bereken prijzen om de kosten voor de verschillende pakketsoorten te zien voor het retailtarief of via je Etsy account.

Als je gebruikmaakt van voorberekende verzendkosten, zie je de verzendkosten met korting in de profielen met voorberekende verzendkosten die van toepassing zijn op Canada en Canada Post.

Als je verzendlabels koopt, zie je de kosten met korting en een bericht dat dit afkomstig is van Solutions for Small Business.

Wanneer verandert mijn besparingsniveau?

Canada Post beoordeelt je account per kwartaal en bepaalt dan of je besparingsniveau gewijzigd moet worden. Aanpassingen zijn kort daarna in je Etsy account te zien.

Hoe werkt het printen van labels?

De meeste labels kunnen direct na aankoop geprint worden. Bij aankoop van grotere hoeveelheden labels in één keer kan het zijn dat je een melding ziet dat je labels over een paar minuten geprint kunnen worden.

De status van de labelaankoop wordt ook getoond in de tab Voltooid op de Bestellingen & Verzending pagina. Deze status wordt automatisch bijgewerkt zodat je kunt zien wanneer de labels klaar zijn om geprint te worden. (Als je deze pagina niet bekijkt als je bestelling klaar is om geprint te worden, zie je linksonder in het scherm een pop-upmelding.)

Hoe vraag ik om een restitutie?

Als je per ongeluk een label hebt gekocht of het niet meer nodig hebt, kun je binnen 15 dagen na aankoop een restitutie aanvragen voor ongebruikte, niet-gescande labels.

Verzoeken om terugbetaling van Canada Post verzendlabels:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Klik op de bijbehorende bestelling voor de Bestellingsinformatie.
  5. In de sectie Verzendlabelinformatie, klik je op Restitutie aanvragen.

Deze link is niet direct na aankoop beschikbaar, dus het kan zijn dat je een bericht ziet waarin wordt verteld dat je minimaal een uur moet wachten voordat deze optie beschikbaar is.

Bij het aanvragen van een restitutie, bevatten je bevestigingsmeldingen op het scherm en in je e-mail een Canada Post Service ticketnummer voor de restitutie. Je kunt hiernaar verwijzen als je rechtstreeks contact opneemt met Canada Post. Je ontvangt ook een e-mail van Canada Post zelf met info over de verwerking van je aanvraag.

Voor pakketten met gegarandeerde levertijden, moet je kijken of je in aanmerking komt voor een restitutie.

Voor restituties vanwege verlies of schade, kun je misschien direct bij Canada Post een claim indienen.

Hoe koppel ik een ander Solutions for Small Business account?

Het Small Business account wijzigen dat momenteel aan je Etsy shop gekoppeld is:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Verzendinstellingen.
  5. Klik op Tarieven & upgrades
  6. Klik op Koppel een ander account om deze sectie uit te vouwen.

Vul je klantnummer in en klik daarna op Verzenden.