Prototype Bestelling annuleren in één stap

We testen op dit moment een prototype waarmee een Etsy verkoper in één gestroomlijnd proces een bestelling kan annuleren en een restitutie aan de koper kan doen.

Dit prototype staat open voor alle Etsy verkopers, maar het nieuwe one-step annuleringsproces is alleen van toepassing op bestellingen via Etsy Payments. Als je je aanmeldt voor het prototype, volgen verkopen via je eigen PayPal account nog steeds het oude annuleringsproces

Hoe kun je deelnemen aan het prototype?

Deelnemen aan het prototype:

1. Log in op Etsy.com
  2. Ga naar de prototype pagina.
  3. Klik op Lid worden van prototype.

Als je deel uitmaakt van de prototypegroep kun je vragen stellen en feedback geven over het annuleringsproces door te posten op het discussieboard.

Hoe annuleer ik een verkoop als ik ben aangemeld voor het prototype?

Een verkoop annuleren:

1. Op Etsy.com, klik je op Jij.
  2. Klik op Shopmanager.
  3. Klik op Bestellingen & Verzending.
  4. Open de pagina Bestelling annuleren, dit kan op twee manieren:
    • Alleen desktop: Klik op het pictogram … (beletselteken) naast de bestelling die je wilt annuleren. Klik daarna op Annuleren.
    • Desktop en mobiele web: In de overlay Bestellingsinformatie klik je op Annuleren
  5. Selecteer een reden voor annuleren in de dropdown.
  6. Controleer het restitutiebedrag voor de koper.
  7. In het tekstvak onder het restitutiebedrag voor de koper, Schrijf je een optioneel bericht aan je koper.
  8. Klik op Bestelling annuleren.

Na klikken op Bestelling annuleren, wordt de bestelling geannuleerd en wordt er automatisch een restitutie uitbetaald aan de koper.