Ben ik verplicht om een btw-nummer aan mijn account toe te voegen?

Etsy is verplicht om belastinginformatie aan de lokale belastingdienst door te geven in bepaalde landen als verkopers per jaar meer omzetten op Etsy dan de btw-drempel.

Als je in het de EU, het VK, Noorwegen, of Zwitserland bent gevestigd en je bruto-omzet gelijk is aan de lokale drempel in het kalenderjaar of deze overtreft, dan vereist Etsy dat je je belastingnaam en btw-nummer aan je Etsy shop toevoegt om te kunnen blijven verkopen op het Etsy platform.

Voor meer informatie over btw-verplichtingen op jouw locatie, neem je contact op met je lokale belastingdienst of een professionele adviseur.

Lees hoe je je belastingnaam en ID kunt wijzigen.

Hoe weet ik of ik aan de drempel voldoe of deze overtref?

Als je shop de drempel voor btw of lokale drempel van je land nadert, ontvang je per e-mail herinneringen van Etsy om je btw-nummer of belasting ID aan je shop toe te voegen.

Als je hieraan niet voldoet bij de laatste herinnering, worden je verkooprechten opgeschort. Als je shop is geschorst, moet je je belastingnaam en btw-nummer of belasting ID invullen om je account automatisch te herstellen.