Met Explore een post met filmpje maken

Met Explore kun je via de Etsy Seller-app posts met filmpjes maken en uploaden die in de Etsy shop-app uitgelicht worden.

Filmpjes die je met Explore maakt, kunnen geluid bevatten en ze mogen van 2 seconden tot 3 minuten lang zijn. Dit geeft jou de ruimte om contact met kopers te maken en het verhaal van jouw producten te vertellen.

Om met Explore filmpjes voor jouw shop te gaan maken, download je Etsy Seller in de Apple App Store. Op dit moment is de Explore-functie alleen beschikbaar voor verkopers die Engels spreken en zich in de VS bevinden met de Etsy Seller-app op iOS. Daarnaast moet jouw shop een goede reputatie op Etsy hebben. Meer over de voorwaarden van Explore lees je hier.

Mocht je feedback over Explore hebben, dan horen we via onze feedback-enquête graag van je.

Ga naar een sectie:

Een post creëren

Een post maken met Explore doe je in een paar stappen.

1. Download Etsy Seller en meld je aan.
  2. Ga naar de tab Home.
  3. Tik op Bekijk Explore.
  4. Tik op Creëer een post.
  5. Selecteer een filmpje op je telefoon (mogelijk moet je de app toestemming voor toegang geven).
  6. Voeg een beschrijvend bijschrift toe en selecteer een videotype.
  7. Selecteer een listing om naar je bericht te linken (als je niets selecteert, leidt het bericht kopers naar de homepage van je shop).
  8. Tik op posten om de upload af te ronden.

Het filmpje dat je upload mag maximaal 3 minuten lang zijn en kan geluid bevatten. Het bestand mag niet groter dan 750 MB zijn. Zorg dat de eventuele audio in lijn met ons Verkopersbeleid is.

Kan ik een filmpje als concept opslaan?

Je kunt een post met een filmpje niet als concept opslaan, dus een filmpje moet zodra deze geüpload is gepost worden.

1. Tik daarna op het potlood-icoon om een onderschrift te schrijven.
  2. Schrijf je onderschrift.
  3. Tik op Save (Opslaan).

Je kunt naar 5 actieve listings uit jouw shop linken. Als er geen listing gekoppeld is, stuurt jouw video kopers naar de homepage van jouw shop.

1. Tik op het potloodicoon naast Link to a shop listing (Aan een listing in je shop koppelen).
  2. Zoek de listing die je wilt gebruiken, met behulp van de filters Recently modified (Recent aangepast), Title A–Z (Titel A–Z) of Top Selling (Best verkopend).
  3. Tik op de listing om deze te selecteren.

Wat gebeurt er zodra de listing waaraan ik mijn filmpje koppel uitverkocht is?

Als de listing uitverkocht raakt of op een andere manier op non-actief gaat, blijft de post actief en de koppeling naar je listing wordt een koppeling naar de homepage van je shop.

Je kunt via Explore geüploade filmpjes de volgende categorieën toewijzen:

• Over mij en mijn shop: Introduceer jou en jouw shop zodat kopers je leren kennen.
  • Hoe je mijn item kunt gebruiken: Help kopers met de styling van jouw item en hoe het gebruikt kan worden.
  • Hoe ik dit item maak: Geef een kijkje achter de schermen en laat zien hoe jij dit item maakt
  • Memes en skits: Laat kopers lachen terwijl ze de items in jouw shop bekijken.

Een type aan jouw filmpje toewijzen:

1. Tik op het potloodicoon naast Soort filmpje taggen
  2. Kies de optie die jouw filmpje het best beschrijft.
  3. Tik op Add to post (Aan post toevoegen)

Is je filmpje klaar? Tik dan op Post now (Nu posten) zodat hij gaat uploaden. Je krijgt een melding zodra de upload is afgerond.

Als je een van de verplichte velden hebt leeg gelaten, of als het filmpje niet aan de eisen voor de duur of formaat voldoet, krijg je een foutmelding.

Een post verwijderen

Om een van je posts met filmpje te verwijderen:

1. Ga je in Explore naar je post-overzicht.
  2. Tik op de post die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de ... (de puntjes) en selecteer Delete (Verwijderen).
  4. Tik op Delete (Verwijderen) om te bevestigen.

De prestaties van jouw post volgen

Wanneer jouw posts met filmpjes voor kopers zichtbaar worden, kun je met behulp van de volgende meetgegevens zien hoe elke post presteert:

• Totale bereik: Het aantal unieke kopers die jouw post gezien hebben.
  • Totale aantal likes: Het aantal kopers die jouw post geliket hebben.
  • Omzet van jouw post: Het totaalbedrag van een verkoop bij jouw bericht.
  • Listing bezoeken: Het aantal kopers dat een aan jouw bericht gekoppelde listing heeft bezocht.
  • Shop bezoeken: Het aantal kopers dat jouw bezocht na het bekijken van jouw bericht.
  • Comments: Het aantal kopers dat op jouw posts gereageerd heeft

Een post met een filmpje creëren die shoppers zullen waarderen

Om de betrokkenheid van shoppers te optimaliseren, raden we je aan om elke week tenminste twee filmpjes te uploaden. Overweeg om elke keer als je op social media post, ook op Explore te posten.

Jouw proces in het spotlicht

Filmpjes die laten zien hoe een item wordt gemaakt, afgewerkt of verpakt, kunnen helpen een betekenisvolle band met shoppers tot stand te brengen. Nodig kopers uit in je creatieve proces door de inspiratie, het ontwerpen en de technieken die je elke dag gebruikt stap-voor-stap te delen.

Laat jouw items in de echte wereld zien

Overweeg jouw items in de context of setting waarin ze gebruikt of gezien moeten worden te tonen. Filmpjes als deze kunnen shoppers inspireren en hen helpen voor zich te zien hoe de items in hun huis of levens passen.

Vertel het verhaal van je shop

Posts die het verhaal van je onderneming vertellen en de mensen die je items maken en samenstellen uitlichten, kunnen ervoor zorgen dat shops zich meer betrokken voelen bij je shop.

Houd je posts relevant

Explore posts moeten relevant zijn voor Etsy en je gelinkte item zodat je shoppers kunt inspireren om hen kunt helpen weloverwogen besluiten te laten nemen. Zorg dat je posts voldaan aan de richtlijnen voor het creëren en updaten van content in het Verkopersbeleid

Posts die als off-topic worden beschouwd en verwijderd kunnen worden zijn:

• Sociale, politieke of religieuze commentaren
  • Klachten over Etsy, zakenpartners, kopers of andere services (bijvoorbeeld een vervoerder,, een makersbeurs of een winkel met craftmaterialen)
  • Discussies over andere platforms of merken die niet gerelateerd zijn aan de productie van het uitgelichte item
  • Ongepast taalgebruik

Meer ideeën en inspiratie

Als je meer ideeën nodig hebt om aan de slag te kunnen, tik je op Tips op het hoofdscherm van Explore.

Het Verkopershandboek staat vol geweldige informatie waarmee je effectieve filmpjes zult creëren:

Jouw post in Explore zien

Om jouw post met filmpje te zien zoals hij aan kopers verschijnt, meld je je aan in de meest recente versie van de Etsy shop-app voor iOS en selecteer je de tab Explore. Scroll door de Explore-feed om jouw filmpje te bekijken zoals shoppers hem te zien krijgen. Je kunt ook filmpjes van andere verkopers in de Etsy Community bekijken.