Met Explore een post met filmpje maken

Snel antwoord

Explore is alleen op uitnodiging beschikbaar. Om aan de slag te kunnen, download je de Etsy Seller Preview-app in de Apple app store of in de Google Play Store.

Met Explore kun je via de Etsy Seller Preview-app posts met filmpjes maken en uploaden voor op de homepage van je shop in de Etsy shop-app.

Filmpjes die je met Explore maakt, kunnen geluid bevatten en ze mogen van 2 seconden tot 3 minuten lang zijn. Dit geeft jou de ruimte om contact met kopers te maken en het verhaal van jouw shop te vertellen.

Explore is een nieuwe feature die we momenteel aan het testen zijn en waar je alleen op uitnodiging aan kunt deelnemen. In de toekomst zullen we dit naar meer verkopers uitbreiden.

Mocht je feedback over Explore hebben, dan horen we onze feedback-enquêtegraag van je.

Ga naar een sectie:

Aan de slag met Explore

Om met Explore aan de slag te gaan, download je Etsy Seller Preview in de Apple App Store of de Google Play Store

Etsy Seller Preview is een app waarin we nieuwe features voor Verkoop op Etsy introduceren. Om Explore te kunnen gebruiken, moet je Etsy Seller Preview hebben en je ziet Explore alleen staan als je een e-mail van Etsy hebt ontvangen waarin we je uitnodigen om de feature te gebruiken. Lees meer over de Etsy Seller Preview-app.

Een post creëren

Een post maken met Explore doe je in een paar stappen.

1. Zodra je Etsy Seller Preview gedownload hebt, meld je je aan.
  2. Ga naar Marketing.
  3. Tik op Explore proberen.
  4. Tik op Aan de slag en dan op + Post een filmpje
  5. Selecteer een filmpje op je telefoon (mogelijk moet je de app toestemming voor toegang geven).
  6. Tik op Verder om de upload af te ronden.

Het filmpje dat je upload mag maximaal 3 minuten lang zijn en kan geluid bevatten. Het bestand mag niet groter dan 750 MB zijn. Zorg dat de eventuele audio in lijn met ons Verkopersbeleid is.

Kan ik een filmpje als concept opslaan?

Je kunt een post met een filmpje niet als concept opslaan, dus een filmpje moet zodra deze geüpload is gepost worden.

1. Tik daarna op het potlood-icoon om een onderschrift te schrijven.
  2. Schrijf je onderschrift.
  3. Tik op Save (Opslaan).

Elk filmpje moet aan een actieve listing in jouw shop gekoppeld zijn.

1. Tik op het potloodicoon naast Link to a shop listing (Aan een listing in je shop koppelen).
  2. Zoek de listing die je wilt gebruiken, met behulp van de filters Recently modified (Recent aangepast), Title A–Z (Titel A–Z) of Top Selling (Best verkopend).
  3. Tik op de listing om deze te selecteren.

Wat gebeurt er zodra de listing waaraan ik mijn filmpje koppel uitverkocht is?

Als de listing uitverkocht raakt of op een andere manier op non-actief gaat, blijft de post actief en de koppeling naar je listing wordt een koppeling naar de homepage van je shop.

Je kunt via Explore geüploade filmpjes de volgende categorieën toewijzen:

• Presentatie van item: Laat de details van jouw item zien en in welke verschillende variaties deze verkrijgbaar is.
  • Creatief proces: Geef kopers een kijkje achter de schermen en toon hoe je jouw items maakt of waar ze vandaan komen.
  • Item demo: Laat jouw item in actie zien, en hoe een koper het kan gebruiken.
  • Een bestelling inpakken: Nodig jouw kopers achter de schermen uit en laat jouw inpak- en verzendproces zien.
  • Lifestyle: Leg de nadruk op stijl, stemming of esthetiek, en laat zien hoe kopers met jouw item kunen laten zien wie ze zijn.
  • Tutorial: Geef kopers instructies over hoe je jouw crafts maakt en hoe zij het zelf kunnen doen.

Een type aan jouw filmpje toewijzen:

1. Tik op het potloodicoon naast Soort filmpje taggen
  2. Kies de optie die jouw filmpje het best beschrijft.
  3. Tik op Add to post (Aan post toevoegen)

Is je filmpje klaar? Tik dan op Post now (Nu posten) zodat hij gaat uploaden. Je krijgt een melding zodra de upload is afgerond.

Als je een van de verplichte velden hebt leeg gelaten, of als het filmpje niet aan de eisen voor de duur of formaat voldoet, krijg je een foutmelding.

Een post verwijderen

Om een van je posts met filmpje te verwijderen:

1. Ga je in Explore naar je post-overzicht.
  2. Tik op de post die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de ... (de puntjes) en selecteer Delete (Verwijderen).
  4. Tik op Delete (Verwijderen) om te bevestigen.

De prestaties van jouw post volgen

Wanneer jouw posts met filmpjes voor kopers zichtbaar worden, kun je met behulp van de volgende meetgegevens zien hoe elke post presteert:

• Totale bereik
  • Hoeveel kopers jouw post als favoriet kozen
  • Omzet van jouw post
  • Listingbezoeken
  • Shopbezoeken

Een post met een filmpje creëren die shoppers zullen waarderen

Om de betrokkenheid van shoppers te optimaliseren, raden we je aan om elke week tenminste twee filmpjes te uploaden. Overweeg om elke keer als je op social media post, ook op Explore te posten.

Jouw proces in het spotlicht

Filmpjes die laten zien hoe een item wordt gemaakt, afgewerkt of verpakt, kunnen helpen een betekenisvolle band met shoppers tot stand te brengen. Nodig kopers uit in je creatieve proces door de inspiratie, het ontwerpen en de technieken die je elke dag gebruikt stap-voor-stap te delen.

Laat jouw items in de echte wereld zien

Overweeg jouw items in de context of setting waarin ze gebruikt of gezien moeten worden te tonen. Filmpjes als deze kunnen shoppers inspireren en hen helpen voor zich te zien hoe de items in hun huis of levens passen.

Vertel het verhaal van je shop

Posts die het verhaal van je onderneming vertellen en de mensen die je items maken en samenstellen uitlichten, kunnen ervoor zorgen dat shops zich meer betrokken voelen bij je shop.

Houd je posts relevant

Explore posts moeten relevant zijn voor Etsy en je gelinkte item zodat je shoppers kunt inspireren om hen kunt helpen weloverwogen besluiten te laten nemen. Zorg dat je posts voldaan aan de richtlijnen voor het creëren en updaten van content in het Verkopersbeleid

Posts die als off-topic worden beschouwd en verwijderd kunnen worden zijn:

• Sociale, politieke of religieuze commentaren
  • Klachten over Etsy, zakenpartners, kopers of andere services (bijvoorbeeld een vervoerder,, een makersbeurs of een winkel met craftmaterialen)
  • Discussies over andere platforms of merken die niet gerelateerd zijn aan de productie van het uitgelichte item
  • Ongepast taalgebruik

Meer ideeën en inspiratie

Als je meer ideeën nodig hebt om aan de slag te kunnen, tik je op het hoofdscherm van Explore op Get inspired (Laat je inspireren).

Het Verkopershandboek staat vol geweldige informatie waarmee je effectieve filmpjes zult creëren:

Jouw post in Explore zien

Om jouw post met filmpje te zien zoals hij aan kopers verschijnt, meld je je aan in de meest recente versie van de Etsy shop-app en selecteer je de tab Explore . Scroll door de Explore-feed om jouw filmpje te bekijken zoals shoppers hem te zien krijgen. Je kunt ook filmpjes van andere verkopers in de Etsy Community bekijken.