Het gebruik van de Etsy Seller-app

Neem even de tijd om onze Gebruiksvoorwaarden en ons Privacybeleid te lezen.

De Etsy Seller-app voor Android en iOS is nu beschikbaar voor download.

De oudere versie van de Verkoop op Etsy-app blijft een bepaalde periode nog beschikbaar voor download en gebruik, zodat verkopers de tijd hebben om aan de nieuwe app te wennen.

De Etsy Seller-app is ontworpen als vernieuwde mobiele ervaring voor verkopers voor Android-apparaten, iPhones en iPads.

Download de Etsy Seller-app in de Google Play Store of de Apple App Store. Heb je de app al, zorg er dan voor dat deze up-to-date is om gebruik te kunnen maken van de nieuwste features en gefixte bugs.

Je hebt via de Etsy Seller-app toegang tot je bestaande shop. Als je een nieuwe shop wilt aanmaken, meld je je aan op Etsy.com op een desktop of een mobiele browser.

Toekomstige features in de Etsy Seller-app

De Etsy Seller-app is gebouwd op basis van feedback van de verkopers-community, dus we zullen doorgaan met het maken van aanvullingen en verbeteringen in onze inspanningen om voor jou de beste app-ervaring te creëren.

Sommige functies uit de oude Verkoop op Etsy-app hebben een langere ontwikkelingstijd nodig om naadloos in de nieuwe app te werken. Omdat we willen dat Etsy Seller zoveel mogelijk waarde biedt aan verkopers, is het opnemen van deze functies in de nieuwe app prioriteit in de maanden na de release.

Dit zijn enkele van de features die op het moment van de lancering van de app niet beschikbaar zijn, maar die we momenteel aan het ontwikkelen zijn:

Toekomstige Features voor de Etsy Seller-app

Verwachte periode lancering*

De mogelijkheid om variaties aan te passen of toe te voegen aan bestaande listings

Winter 2022

Toegang tot vakantie-instellingen en shop-aankondigingen

Winter 2023

De mogelijkheid om offsite ads-kosten en omzet te bekijken

Lente 2023

De mogelijkheid om een webview te bekijken om meer over offsite ads te leren

Lente 2023

*Deze lanceringsperiodes zijn onze beste schatting van wanneer wij deze content aan verkopers in de app zullen kunnen leveren, en wij behouden ons het recht voor om deze data indien nodig te wijzigen of aan te passen. We updaten deze data als de timing van deze releases verandert.

Hoewel we werken aan het leveren van een nieuwe app-ervaring die onze verkopers meer waarde geeft, begrijpen we dat het ontbreken van deze features in de Etsy Seller-app onhandig kan zijn voor mensen die ze regelmatig in de oude Verkoop op Etsy-app gebruiken.

Daarom blijft de oude Verkoop op Etsy-app enige tijd na de lancering beschikbaar voor gebruik, parallel met de Etsy Seller-app.

Als er bepaalde features zijn die je in toekomstige updates zou willen zien, horen we dat graag van je via onze feedback-enquête.

De app is verdeeld in de volgende secties:

In de sectie Home vind je jouw shopdashboard. Daar zie je een overzicht van je shopstatistieken, updates over jouw verkopen en handige info van Etsy.

Via het tandwiel-icoon heb je toegang tot jouw accountinstellingen.

In de Home-sectie staan:

• Jouw shopstatistieken: Bekijk je views, bezoeken, bestellingen, en omzet. Meer statistieken over jouw shop staan in de tab Inzichten.
  • Shopadviseur: Bekijk herinneringen over zaken in jouw shop die jouw aandacht nodig hebben, zoals een listing die op het punt staat te verlopen, een factuur die te laat betaald is, of een nieuwe zaak.
  • De Checklist van jouw shop: Deze geeft nuttige informatie over shopbeheer, waaronder herinneringen over het instellen van gratis verzending, links naar Help Center artikelen en vereiste updates om het runnen van je shop perfect te laten verlopen.
  • Updates over jouw shop: Bekijk je nieuwste bestellingen, recensies, en updates over jouw klanten.

In de sectie Berichten kun je berichten van andere Etsy-members lezen en beantwoorden.

In Berichten, kun je:

• Toegang tot bestellingen krijgen: Als een koper een bestelling plaatst, verschijnt er boven aan de berichtenthread met die klant een snelkoppeling naar de besteldetails. Je kunt ook de bestelling direct vanuit het bericht annuleren.
  • Afbeeldingen uploaden: Verzend foto's in een berichtenthread door het camerapictogram te selecteren.
  • Listings versturen: Om in een berichtenthread een koper links naar jouw actieve listings te sturen, selecteer je de knop Listings versturen. Voor je Versturen selecteert, kun je meerdere actieve listings uit een alfabetische lijst kiezen.
  • Opgeslagen reacties versturen: Om op berichten te reageren, kunnen verkopers die opgeslagen reacties voor hun Etsy-shop hebben ingesteld, deze versturen met de knop opgeslagen reacties

Deze sectie laat jouw openstaande bestellingen zien, gesorteerd op verzenddatum. Je kunt ze ook sorteren en filteren van nieuwste naar oudste, op hun voltooiingsstatus, of op aangepaste bestelstappen die je in de Shopmanager hebt aangemaakt.

Een badge met het aantal openstaande bestellingen zal in de navigatie naast bestellingen verschijnen. Je ziet ook een badge die aangeeft of een bestelling van een terugkerende klant komt.

Met de Etsy Seller-app kun je alleen volledige restituties verwerken voor bestellingen die met Etsy Payments zijn afgerekend. Een gedeeltelijke restitutie doe je via jouw shopmanager op Etsy.com.

Vanuit de sectie Bestellingen kun je:

• Bestellingen doorzoeken en filteren: Filter bestellingen op openstaand of voltooid, en sorteer op nieuwste tot oudste, verzenddatum, of bestemming.
    • Bestellingen afronden: Markeer bestellingen als verzonden en voeg trackinggegevens aan bestellingen toe.
    • Verzendlabels kopen en printen: alleen voor binnenlandse bestellingen in de VS.
  • Bestellingen annuleren en restituties uitbetalen: Om een bestelling te annuleren en de koper terug te betalen,  selecteer je onderaan de pagina met bestelgegevens Bestelling annuleren. Deze optie is alleen bedoeld voor het doen van een volledige restitutie.
  • Toegang tot berichten: Direct openen van een bestaande berichtenthread met een koper bij het bekijken van een bestelling op de Bestellingen-pagina.

In de sectie Listings kun je  jouw bestaande listings toevoegen en beheren, listings die binnenkort verlopen vernieuwen, en listingfoto's en filmpjes toevoegen of aanpassen.

Je kunt ook:

• Listings doorzoeken: Doorzoek je huidige listings op titel of SKU. Je ziet ook waarschuwingen voor lage voorraad en uitverkocht bij jouw listings.
    • Filter en organiseer listings: Sorteer op listingstatus, recente activiteit, bestsellers, en meer.
    • Shopsecties beheren: Listings die in bestaande shopsecties te zien zijn aanpassen of toevoegen.
    • Prestaties listing bekijken: Bekijk de prestaties van jouw listing en voeg listings aan je advertentiecampagne toe, of licht ze uit op de homepage van je shop. Je kunt ook de nieuwste recensies van jouw listings lezen.
  • Jouw vernieuwingsinstellingen aanpassen: Je kunt de vernieuwingsinstellingen van elke listing in jouw shop vanuit de app aanpassen.

In de sectie Inzichten, heb je toegang tot diepgaande gegevens over jouw verkeer, verkopen en klantgedrag, om jouw te helpen alles uit jouw shop te halen.

In Inzichten kun je:

• Shopprestaties bekijken: Bekijk hoe jouw shop het doet en vergelijk dit met voorgaande periodes. Je kunt het tijdsbestek selecteren waarin je jouw shopstatistieken wilt bekijken, en informatie over jouw bezoeken en bestellingen in grafiekvorm bekijken.
  • Statistieken over verkeer bekijken: Bekijk een specificatie die laat zien hoe kopers jouw shop gevonden hebben, bijvoorbeeld via social media, Etsy Ads, en meer.
    • Bekijk betrokkenheid kopers: Bekijk kopers die jouw shop als favoriet gekozen hebben en welke items jouw kopers als favoriet gekozen hebben.
    • Beheer of start een advertentiecampagne: Begin met het promoten van jouw listings en bekijk welke invloed jouw Etsy Ads-campagnes op de prestaties van jouw shop hebben.
    • Begin een sale of maak een kortingscode aan: Creëer en beheer nieuwe sales en kortingscodes, en automatische aanbiedingen om naar kopers te sturen. Onder Algehele prestaties, zie je de invloed van jouw kortingen op jouw bestellingen in een bepaalde periode.
  • Creëer met Explore posts met filmpjes: Leg contact met kopers en presenteer jouw items met videoposts voor de homepage van jouw shop. Filmpjes die je met Explore maakt, kunnen geluid bevatten en ze mogen van 2 seconden tot 3 minuten lang zijn.

In dit gedeelte kun je de accountinstellingen beheren, schakelen tussen accounts of uitloggen uit de Etsy Seller-app. Je kunt ook de volgende instellingen wijzigen:

• Notificaties: Pas vanuit de Etsy Seller-app jouw voorkeuren voor push-notificaties aan.
  • Betaalrekening: Je kunt zien hoeveel er is besteed aan kosten, je maandelijkse overzichten inzien, kijken hoeveel er beschikbaar is voor stortingen recente bestelactiviteiten voor Etsy Payments zien.
    • Betaalinstellingen: Pas je stortingsschema aan, werk je betaalmethoden bij, wijzig je creditcardgegevens of voeg een creditcard toe. Ben je een in de VS gevestigde verkoper, dan kun je in deze sectie ook je sales tax-instellingen bekijken.
  • Uiterlijk: Stel de app in op Lichte of Donkere modus, of zorg dat hij bij jouw apparaat past.

Er staan ook links naar het Etsy Help Center en Etsy's beleid.

Wat zijn de eisen voor het gebruik van de Verkoop op Etsy-app?

De Etsy Seller-app is ontworpen voor apparaten die lopen op Android 8.0 (Oreo) en hoger, en iPhones en iPads die lopen op iOS 14.x of hoger

Om ervoor te zorgen dat de Etsy Seller-app werkt zoals bedoeld, mogen verkopers buiten Google Play of de iOS App Store om geen andere versie van de Etsy Seller-app downloaden.