Jak zaktualizować ustawienia prywatności swojego konta

Zdajemy sobie sprawę, że zależy Ci na prywatności Twoich działań na Etsy. Możesz zmienić ustawienia prywatności swojego kanału aktywności, aby odpowiadał Twoim preferencjom.

Jak wyczyścić listę niedawno wyświetlonych produktów

Tylko Ty widzisz listę ostatnio wyświetlonych przez siebie produktów, ale możesz wyczyścić ją w dowolnym momencie. Aby wyczyścić listę ostatnio wyświetlonych produktów:

  1. Zaloguj się na Etsy.com.
  2. Wybierz Twoje konto.
  3. Wybierz Ustawienia konta
  4. .
  5. Wybierz Prywatność.
  6. Wybierz Wyczyść ostatnio wyświetlane oferty.

Ulubione: publiczne lub prywatne

Możesz ustalić, czy Twoje ulubione produkty i sklepy wyświetlają się jako publiczne czy prywatne na stronie Ulubione.

Jeśli Twoja lista ulubionych jest publiczna: użytkownicy, którzy Cię obserwują, zobaczą Twoje nowe ulubione produkty i sklepy w swoich kanałach aktywności.

Jeśli Twoja lista ulubionych jest prywatna: to, co dodajesz do swojej listy ulubionych, nie pojawi się w kanałach aktywności innych użytkowników, nawet jeśli Cię obserwują.

Jak ustawić swoją listę ulubionych jako prywatną

  1. Zaloguj się na Etsy.com.
  2. Naciśnij ikonę Ulubione.
  3. Wybierz swoją listę ulubionych, np. Moje ulubione produkty lub inną przez Ciebie utworzoną.
  4. Naciśnij Edytuj w prawym górnym rogu pod ikoną wózka. Tutaj możesz wybrać, czy lista ma być Publiczna czy Prywatna

Jak ustawić swoją listę ulubionych sklepów jako prywatną

  1. Przejdź do sekcji Ulubione.
  2. Wybierz Ulubione sklepy.
  3. Naciśnij Edytuj, a następnie wskaż, czy lista ma być Publiczna czy Prywatna.

Jak zablokować użytkownika

Możesz zablokować kogoś, kto Cię obserwuje, aby nie widział żadnych aktywności w Twoim kanale.

Aby kogoś zablokować: odwiedź profil tej osoby i naciśnij Zablokuj tę osobę u dołu strony. Etsy nie powiadomi tego użytkownika.

Aby kogoś odblokować: odwiedź profil tej osoby i naciśnij Odblokuj tę osobę u dołu strony.

Po tym, jak odblokujesz użytkownika, będzie musiał znów zacząć Cię obserwować, aby widzieć w swoim kanale powiadomienia od Ciebie.

Jak zmienić ustawienia powiadomień e-mailowych

Domyślnie Etsy wysyła powiadomienie o każdym nowym obserwującym.

Jeśli nie chcesz otrzymywać tych e-maili:

  1. Zaloguj się na Etsy.com.
  2. Przejdź do sekcji Twoje konto.
  3. Wybierz Ustawienia konta
  4. .
  5. Wybierz E-mail.
  6. Odznacz e-maile, których nie chcesz otrzymywać.
  7. Naciśnij Zapisz ustawienia.
Did this help?
Why didn’t this article help you? (select all that apply, required question)

Thanks for your feedback!

Nadal masz pytania?

Skontaktuj się z działem pomocy