Jak wznowić swoje oferty

 

Po wznowieniu oferta będzie miała nową datę oferty i nową datę wygaśnięcia (przypadającą 4 miesiące po dacie wznowienia). Kliknij jeden ze sposobów wznawiania lub ukrywania ofert:

Wznawianie aktywnej ofertyWznawianie wygasłej ofertyWznawianie wyprzedanej ofertyUkrywanie wyprzedanych ofert
Wznawiaj oferty, zanim wygasną.Oferty wygasają po upływie 4 miesięcy.Wznawiaj oferty z wyprzedanymi produktami, by sprzedać je ponownie.Ukrywaj sprzedane produkty przez użytkownikami.

Gdy wznawiasz jakąkolwiek ofertę:

  • Oferta zachowuje wcześniejszych fanów i liczbę wyświetleń.

 

  • Każde wznowienie oferty spowoduje naliczenie na Twoim rachunku płatniczym opłaty za ofertę wynoszącej 0,20 USD.

Wznawianie aktywnej oferty

Aktywną ofertę można wznowić na dwa sposoby:

W dziale Oferty w Panelu sklepu

  1. Zaloguj się na Etsy.com.
  2. Kliknij ikonę Twoje konto, a następnie kliknij Panel sklepu.
  3. Kliknij Oferty.
  4. Zaznacz pole przy produkcie, którego ofertę chcesz wznowić.
  5. Przewiń do góry strony i kliknij przycisk Wznów.

Możesz też wybrać opcję Wznów z rozwijanej listy dostępnej po kliknięciu ikony koła zębatego przy produkcie, którego ofertę chcesz wznowić.

Na stronie każdej oferty

1.) Jeśli jesteś zalogowany, u góry strony oferty widoczny jest zestaw narzędzi ofertowych.

2.) Kliknij Wznów.

Uwaga: te linki są widoczne tylko dla Ciebie jako właściciela sklepu i tylko, gdy jesteś zalogowany na swoje konto Etsy.

Powrót do góry

Wznawianie wygasłej oferty

Gdy oferta produktu wygaśnie, możesz ją wznowić ręcznie w Panelu sklepu. Możesz też zdecydować się na automatyczne wznawianie ofert.

Aby wznowić ofertę w Panelu sklepu:

  1. Zaloguj się na Etsy.com.
  2. Kliknij ikonę Twoje konto, a następnie kliknij Panel sklepu.
  3. Kliknij Oferty.
  4. Kliknij Wygasłe.
  5. Zaznacz pola przy produktach, których oferty chcesz wznowić.
  6. Kliknij Wznów.
  7. Sprawdź wybrane oferty i kliknij Wznów.

Aby zmodyfikować wygasłą ofertę przed jej wznowieniem, kliknij miniaturę lub wybierz opcję Edytuj z rozwijanego menu z kołem zębatym — to pozwoli Ci zmienić ofertę, zanim zostanie wznowiona.

 

Automatyczne wznawianie ofert

Możesz zdecydować, czy chcesz, by oferty były wznawiane automatycznie. Możesz wybrać taką opcję dla wszystkich swoich ofert lub tylko kilku z nich.

Opcje zmiany ustawień wznawiania zobaczysz w tych sytuacjach:

Edytowanie lub dodawanie oferty

Przewiń stronę w dół do sekcji Szczegóły oferty i poszukaj Opcji wznawiania.

Wznawianie wygasłej oferty

Zobaczysz tę opcję, gdy ręcznie wznowisz wygasłą ofertę. Aby ją włączyć, zaznacz pole przy opcji Wznów te oferty automatycznie w oknie wznawiania.

Uwaga: możliwość edytowania w tym oknie liczby wystawianych produktów nie będzie dostępna, jeśli ta liczba nie jest taka sama we wszystkich ofertach. Każdą ofertę trzeba będzie edytować ręcznie, aby wprowadzić zmiany.

Wybieranie wielu ofert

Zaznacz pola obok ofert, którymi chcesz zarządzać, a potem kliknij Opcje edycji. Z rozwijanego menu wybierz opcję Zarządzaj opcjami wznowienia, a następnie wybierz Automatycznie.

Uwaga: jeśli wybierzesz tę opcję, Twoje oferty będą wznawiane nawet, jeśli sklep jest w trybie wakacyjnym.

Przeglądanie dat wygaśnięcia ofert

1.) Otwórz Panel sklepu > Oferty i wybierz Aktywne. Zobaczysz tam daty wygaśnięcia wszystkich ofert.

2.) Skorzystaj z funkcji sortowania, aby ułożyć oferty według dat wygaśnięcia.

Możesz też zdecydować się na otrzymywanie e-maili z przypomnieniem o ofertach wygasających w ciągu siedmiu dni:

1.) Kliknij Twoje konto > Ustawienia konta > E-mail.

2.) Zaznacz pole obok pozycji Moje oferty wkrótce wygasną.

3.) Pamiętaj, by przewinąć w dół i kliknąć przycisk zapisywania zmian.

Powrót do góry

Wznawianie po sprzedaniu produktu

Gdy sprzedasz jakiś produkt, możesz wznowić jego ofertę, by ponownie wystawić go na sprzedaż.

Wznawianie wyprzedanej oferty

1.) Kliknij Panel sklepu > Zamówienia i wysyłka.

2.) Kliknij ikonę małego koła zębatego, która pojawi się obok tytułu oferty.

3.) Wybierz opcję Wznów.

Gdy wznawiasz wyprzedaną ofertę, zachowuje ona ten sam URL (adres internetowy), liczbę wyświetleń i wszystkich fanów. Każdy użytkownik, który dodał Twój produkt do ulubionych, nadal będzie mógł z łatwością go znaleźć.

Jeśli liczba sprzedanych produktów różni się w zależności od wariantu, to przy wznawianiu oferty lista dostępnych produktów każdego wariantu zostanie ustawiona jako „1”.

Wznawianie wielu wyprzedanych ofert jednocześnie

1.) Kliknij Panel sklepu > Oferty.

2.) Wybierz filtr Wyprzedane po prawej.

3.) Zaznacz wszystkie produkty, których oferty chcesz wznowić, i kliknij Wznów. Jeśli którąś z ofert chcesz zmodyfikować przed przywróceniem jej do sklepu, musisz to zrobić osobno.

_Uwaga: jeśli chcesz wystawić ofertę z produktem podobnym do tego, który sprzedałeś, możesz skopiować wyprzedaną ofertę.

Powrót do góry

Ukrywanie wyprzedanych ofert

Możesz ukryć w swoim sklepie stronę z wyprzedanymi ofertami.

1.) Aby to zrobić, kliknij Panel sklepu > Ustawienia > Opcje.

2.) Przewiń w dół do sekcji Oferty zakończone sprzedażą u dołu strony i zapisz preferowaną opcję.

Ty nadal będziesz mieć możliwość przeglądania tej strony, ale kupujący nie będą mogli kliknąć liczby sprzedanych produktów na publicznej stronie sklepu.

Uwaga: nie możesz ukryć liczby sprzedanych produktów wyświetlanej na stronie głównej sklepu.

Powrót do góry

Czy ten artykuł był pomocny?

Nadal masz pytania?

Skontaktuj się z działem pomocy