Jak korzystać z wiadomości bezpośrednich w Społeczności Etsy

Członkowie mogą wysyłać sobie wiadomości bezpośrednie, korzystając z systemu komunikacyjnego Społeczności.

Wiadomości bezpośrednie w Społeczności Etsy są czymś innym niż Wiadomości Etsy. Aby zyskać dostęp do tej funkcji i czytać ten rodzaj wiadomości, musisz odwiedzić stronę Społeczności.

Korzystając w wiadomości bezpośrednich w Społeczności Etsy, akceptujesz nasze Zasady dotyczące społeczności.

 

Jak znaleźć otrzymane wiadomości bezpośrednie

Aby znaleźć otrzymane wiadomości bezpośrednie:

  1. Zaloguj się do Społeczności Etsy.
  2. Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu dowolnej strony portalu Społeczność.
  3. Kliknij ikonę koperty w prawym górnym rogu. W ten sposób otworzysz skrzynkę z wiadomościami bezpośrednimi.
  4. Kliknij tytuł wiadomości bezpośredniej, aby ją przeczytać

 

Jak sprawdzić, czy masz nieprzeczytane bezpośrednie wiadomości

  • Poszukaj powiadomienia z cyfrą na górze ikony koperty widocznej w prawym górnym rogu każdej strony portalu Społeczność.
  • Otrzymasz też powiadomienie e-mailowe na adres powiązany ze swoim kontem Etsy.

 

Jak zgłosić wiadomość bezpośrednią

Jeśli wiadomość bezpośrednia wydaje się nieodpowiednia lub narusza Zasady dotyczące społeczności, możesz zgłosić ją do Etsy.

Aby zgłosić wiadomość bezpośrednią:

  1. Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu dowolnej strony portalu Społeczność.
  2. Kliknij ikonę koperty w prawym górnym rogu. W ten sposób otworzysz skrzynkę z wiadomościami bezpośrednimi.
  3. Kliknij tytuł wiadomości bezpośredniej.
  4. Kliknij polecenie Zgłoś bezpośrednio pod tą wiadomością.

 

Jak dodać kogoś do listy ignorowanych

Możesz dodać kogoś do listy ignorowanych, aby już nie dostawać od tej osoby wiadomości bezpośrednich.

  1. Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu dowolnej strony portalu Społeczność.
  2. Kliknij ikonę koperty w prawym górnym rogu. W ten sposób otworzysz skrzynkę z wiadomościami bezpośrednimi.
  3. Kliknij tytuł wiadomości bezpośredniej.
  4. Kliknij polecenie Ignoruj znajdujące się po prawej stronie imienia i nazwiska osoby, którą chcesz dodać do ignorowanych. Możesz cofnąć swoją decyzję, klikając polecenie Usuń z listy ignorowanych, które znajduje się w tym samym miejscu.
Czy ten artykuł był pomocny?

Nadal masz pytania?

Skontaktuj się z działem pomocy