Co się dzieje, gdy uprawnienia mojego konta zostają ograniczone

Staramy się, aby wszyscy sprzedawcy Etsy odnosili sukcesy, i dążymy do tego, aby nasza platforma była miejscem bezpiecznym i godnym zaufania dla wszystkich użytkowników. W rzadkich sytuacjach zdarza się, że na konto sprzedawcy zostają nałożone ograniczenia. Powodem takiej decyzji może być naruszenie naszych Warunków korzystania lub konieczność ochrony naszych użytkowników. 

Uprawnienia konta sprzedawcy mogą zostać ograniczone na przykład wtedy, gdy oferuje on produkty, których na Etsy nie wolno sprzedawać, komunikuje się w sposób wyrażający brak szacunku, otrzymuje wiele skarg od kupujących lub spóźnia się z wysyłką zamówień. Etsy może też ograniczyć uprawnienia sklepu, aby ochronić go przed potencjalnie przytłaczającą liczbą zamówień i zapobiec dalszym naruszeniom zasad. 

Aby pomóc użytkownikom w rozwiązaniu problemów, Etsy może zawiesić uprawnienia do kupowania i sprzedaży, usunąć sklep z wyszukiwarki albo wstrzymać funkcjonowanie sklepu. 

Przejdź do sekcji:

Co się stanie, gdy mój sklep zostanie zawieszony?

Gdy konto jest zawieszone, niektóre jego funkcje i możliwości są niedostępne. Gdy Twoje konto jest zawieszone, nie możesz:

  • Składać zamówień na Etsy
  • .
  • Otrzymywać nowych zamówień, a Twój sklep przestaje być widoczny na Etsy
  • .
  • Korzystać z niego w aplikacji Etsy
  • .
  • Tworzyć ofert w swoim sklepie
  • .
  • Kupować ani drukować etykiet wysyłkowych Etsy
  • .
  • Anulować złożonych zamówień
  • .
  • Przeglądać ocen zostawionych przez klientów Twojego sklepu
  • .
  • Uruchamiać kampanii Etsy Ads

Nadal możesz:

Dowiedz się więcej o kończeniu niezrealizowanych zamówień, gdy konto zostaje zawieszone.

Co się stanie, gdy mój sklep zostanie usunięty z wyszukiwarki Etsy?

Jeśli Twój sklep zostanie usunięty z wyszukiwarki, Twój sklep i oferty nie będą się pojawiać w wynikach wyszukiwania Etsy.

Kupujący nadal mogą składać zamówienia, jeśli mają bezpośredni link do Twojego sklepu lub konkretnej oferty. Będziesz mieć dostęp do wszystkich sekcji swojego konta w aplikacjach Etsy i na Etsy.com — w tym do historii zamówień, reklamacji i wiadomości. Będziesz mieć możliwość dokonywania zwrotów pieniędzy, anulowania zamówień i drukowania etykiet wysyłkowych Etsy.

Choć sklepu nie da się wyszukać, możemy naliczyć opłaty za reklamy wyświetlone, zanim Twój sklep został usunięty z wyników wyszukiwania. W okresie usunięcia Twoje reklamy nie będą się jednak pojawiać na Etsy.com i nie będziemy pobierać za nie opłat. Jeśli klient kupił coś w Twoim sklepie po kliknięciu reklamy Offsite Ad w ciągu 30 dni poprzedzających zakup, opłata za nią zostanie naliczona. 

Dowiedz się więcej o Offsite Ads.

Co się stanie, gdy funkcjonowanie mojego sklepu zostanie wstrzymane?

Etsy może wstrzymać funkcjonowanie Twojego sklepu, włączając w nim tryb wakacyjny. Gdy sklep znajdzie się w tym trybie, Twoje oferty nie będą pojawiać się w wynikach wyszukiwania i nie będzie można ich kupić. Jeśli masz włączoną kampanię Etsy Ads, Twoje reklamy nie będą się w tym czasie wyświetlać i nie będziemy naliczać opłat. Gdy działanie sklepu jest wstrzymane, nie będziemy też naliczać opłat za oferty i opłat subskrypcyjnych.

Dowiedz się więcej o tym, co się dzieje, gdy sklep jest w tym trybie.

Jak mogę przywrócić konto?

Zanim skontaktujesz się z Etsy z prośbą o przywrócenie konta, musisz: 

Gdy uprawnienia konta zostaną ograniczone, w panelu sklepu może pojawić się baner informujący o statusie sklepu lub możesz otrzymać od Etsy e-mail z informacjami o stanie konta (zależy to od przyczyny ograniczenia uprawnień). Jeśli otrzymasz e-mail z informacjami o statusie konta, odpowiedz bezpośrednio na niego. Jeśli jednak e-mail został wysłany z adresu noreply@etsy.com, a Ty masz jakieś pytania, kliknij Skontaktuj się z działem pomocy u dołu tej strony. 

Did this help?
Why didn’t this article help you? (select all that apply, required question)

Thanks for your feedback!

Nadal masz pytania?

Skontaktuj się z działem pomocy