Przyszedł do mnie e-mail o logowaniu na konto Etsy

Aby chronić Twoje konto, Etsy wyśle Ci powiadomienie, gdy ktoś zaloguje się na to konto z nowego urządzenia lub przeglądarki. Nie zawsze oznacza to, że Twoje konto zostało przejęte.

Być może niedawno logowałeś się z tego urządzenia lub przeglądarki, po czym wyczyściłeś pamięć podręczną lub pliki cookie. Dowiedz się więcej o plikach cookie i tym, jak Etsy z nich korzysta.

Nie logowałem się w miejscu wskazanym w e-mailu

Podana lokalizacja jest przybliżona i może nie odzwierciedlać dokładnie właściwego miejsca. Taka sytuacja jest powszechna, gdy logujesz się na urządzeniu przenośnym, jak smartfon czy tablet. Czynniki mogące wpływać na zgłoszoną lokalizację to miejsce rejestracji adresu IP, lokalizacja podmiotu zarządzającego adresami IP, serwery proxy i komórkowe IP.

Wiadomość zawiera też informacje o systemie operacyjnym Twojego urządzenia, ale nie o rodzaju używanego telefonu lub tabletu. Na przykład informacja „MobileWeb 12.1.1 na iPhone OS 12” nie oznacza, że ktoś zalogował się na Twoje konto z iPhone’a 12, ale wskazuje system operacyjny na danym urządzeniu.

Jeśli jesteś pewien, że we wskazanym czasie nie logowałeś się na swoje konto Etsy ze wskazanego miejsca, zresetuj swoje hasło. Polecamy też zmienić hasło używane do logowania się na adres e-mail powiązany z kontem Etsy.

Możesz też rozważyć włączenie na swoim koncie uwierzytelniania dwuskładnikowego. Dowiedz się więcej o tym, jak można poprawić bezpieczeństwo swojego konta.

Did this help?
Why didn’t this article help you? (select all that apply, required question)

Thanks for your feedback!

Nadal masz pytania?

Skontaktuj się z działem pomocy