Je account veiliger maken

Maak een wachtwoord aan dat voor jou makkelijk te onthouden is, en moeilijk te raden voor anderen.

Om je te helpen bij het aanmaken van een veilig wachtwoord, hebben we best practices voor wachtwoorden opgesteld:

Niet gebruiken
  Je gebruikersnaam
  Een wachtwoord dat je eerder gebruikt hebt, of een wachtwoord dat je op een andere site gebruikt
  Een opeenvolgende combinatie op het toetsenbord, zoals "qwerty" of "asdfg"
  Een compleet woord uit een woordenboek, of overduidelijke combinatie van woorden uit het woordenboek
  Slang termen, veelgemaakte spelfouten, of achterstevoren gespelde woorden.
  Namen zoals die van je bedrijf, echtgeno(o)t(e), kinderen, andere familieleden, of huisdieren
  Personlijke informatie zoals je leeftijd of geboortedatum

Wel gebruiken
  Minstens acht karakters, maar hoe langer hoe beter
  Een mix van kleine en hoofdletters, nummers en symbolen

Etsy's optionele beveiligingsmaatregelen

Etsy biedt extra bescherming voor je account.

Voor toegang tot je Beveiligingsinstellingen log je in en ga je naar Etsy.com > Jij > Accountinstellingen > Beveiliging.

Tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie voegt een extra beschermingsniveau toe aan de bescherming van je account. Als je inlogt op Etsy.com met tweestapsverificatie ingeschakeld, moet je je wachtwoord en een bevestigingscode die naar je telefoon of tablet wordt verzonden invullen.

Je moet een authenticator app gebruiken of een telefoonnummer invullen om gebeld te kunnen worden of sms-berichten te kunnen ontvangen. Je kunt voor meerdere accounts dezelfde app of hetzelfde telefoonnummer gebruiken.

Je kunt ervoor kiezen je bevestigingscode te ontvangen via:

• Authenticator app
  • Sms
  • Gesproken bericht

Je wordt om de code gevraagd:

• Bij inloggen met een andere browser of op een nieuw toestel
  • Iedere 30 dagen

Bij inloggen moet je naast je wachtwoord deze code invoeren.

Authenticator app

Tweestapsverificatie instellen:

1. Download een authenticator app op je telefoon of tablet. We raden het gebruik van Google Authenticator aan, die je kunt downloaden in de App Store of Google Play Store.
  2. In je webbrowser ga je naar Etsy.com > Jij > Accountinstellingen > Beveiliging.
  3. In-/uitschakelen Authenticator App.
  4. Klik op Volgende.
  5. Open je Authenticator App en volg de instructies in de app voor het toevoegen van een nieuwe account.
  6. Scan de QR-code met je Authenticator app.
  7. Voer de code van je authenticator app in het tekstvak onder de QR-code in.
  8. Klik op Volgende.
  9. Bewaar de verstrekte back-upcodes op een veilige plek. Je kunt deze gebruiken bij het verlies van je telefoon.
  10. Klik op Sluiten.

Als je inlogt op Etsy, kan het zijn dat er om je bevestigingscode wordt gevraagd. Open je authenticator app voor de code.

Back-upcodes

Met tweestapsverificatie kun je back-upcodes downloaden die je kunt gebruiken als je bij het inloggen niet over je telefoon beschikt. Bewaar deze codes op een veilige plek. Iedere code kan slechts één keer gebruikt worden.

Als je de codes bent kwijtgeraakt of alle codes hebt gebruikt:

1. Ga naar Etsy.com > Jij > Accountinstellingen > Beveiliging.
  2. Klik op Regenereer naast Back-upcodes.
  3. Download en bewaar je nieuwe codes.

Verificatie via sms of gesproken bericht

Het nummer dat contact met je opneemt is een automatische dienst, en geen Etsy Support telefoonnummer.

Er zijn standaardtarieven van toepassing, deze zijn afhankelijk van je provider.

Neem contact met ons op als je verdere hulp nodig hebt. Klik op Contact opnemen onder aan deze pagina.

Inlognotificaties

Zodra Etsy detecteert dat er iemand inlogt op je account via een nieuwe browser of nieuw apparaat, ontvang je een hiervan per e-mail een melding. Je hebt de mogelijkheid om deze toe te voegen als vertrouwd apparaat.

Beschik je over een ouder Etsy account, dan moet je deze notificaties mogelijk inschakelen in je beveiligingsinstellingen. Log in en ga naar Etsy.com > Jij > Accountinstellingen > Beveiliging. Klik vervolgens op het pictogram Aanzetten naast Inlognotificaties.

Inloggeschiedenis

Inlognotificaties laten je zien wanneer en waar je inlogt op je Etsy account. Na aanzetten, zie je na verloop van tijd de 10 meest recente inlogmomenten.

Je kunt je ook afmelden van een open sessie. Als je bent ingelogd bij Etsy op een openbare computer kun je je afmelden van die sessie via je inloggeschiedenis.