Je account veiliger maken

Om je account veiliger te maken, maak je een wachtwoord aan dat voor jou makkelijk te onthouden is, maar moeilijk te raden voor anderen. Tweestapsverificatie en inlognotificaties ontvangen helpt ook om je Etsy account veiliger te maken.

Ga naar een sectie:

Best practices voor een veilig wachtwoord

Om je te helpen bij het aanmaken van een veilig wachtwoord, hebben we best practices voor wachtwoorden opgesteld:

Wel gebruiken

• Minstens acht tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Een mix van kleine en hoofdletters, nummers en symbolen

Niet gebruiken

• Je gebruikersnaam
  • Een wachtwoord dat je eerder gebruikt hebt, of een wachtwoord dat je op een andere site gebruikt
  • Een opeenvolgende combinatie op het toetsenbord, zoals "qwerty" of "asdfg"
  • Een compleet woord uit een woordenboek, of overduidelijke combinatie van woorden uit het woordenboek
  • Slang termen, veelgemaakte spelfouten, of achterstevoren gespelde woorden.
  • Namen zoals die van je bedrijf, echtgeno(o)t(e), kinderen, andere familieleden, of huisdieren
  • Persoonlijke informatie zoals je leeftijd of geboortedatum

Lees hoe je je wachtwoord wijzigt.

Tweestapsverificatie inschakelen

Tweestapsverificatie voegt een extra beschermingsniveau toe aan de bescherming van jouw account. Als je inlogt op je account met tweestapsverificatie ingeschakeld, moet je jouw wachtwoord en een verificatiecode die naar je telefoon of tablet wordt verzonden invullen.

Je kunt de verificatiecode ontvangen via een authenticator-app of een gesproken bericht of sms op je telefoon. Wanneer je ten behoeve van tweestapsverificatie je telefoonnummer aan Etsy doorgeeft, ga je ermee akkoord dat Etsy je per gesproken bericht of sms een verificatiecode stuurt. In je accountinstellingen kun je aangeven dat je niet meer wilt dat Etsy jouw telefoonnummer gebruikt. Ook kun je hem daar aanpassen. Er kunnen kosten van jouw provider van toepassing zijn.

Je wordt om de code gevraagd:

• Bij inloggen met een andere browser of op een nieuw toestel
  • Iedere 30 dagen

Bij inloggen moet je naast je wachtwoord deze code invoeren.

Indien je meer dan een Etsy-account hebt, kun je daarvoor hetzelfde telefoonnummer of de op jouw iOS- of Android-apparaat gebruiken.

Afhangende van jouw land van vestiging, kan het zijn dat de ontvangst van verificatiecodes per gesproken bericht of sms niet beschikbaar is. Als jouw land niet in onderstaande lijst staat, moet je waarschijnlijk met behulp van een authenticator app tweestapsverificatie instellen.

• Australië
  • Oostenrijk
  • Canada
  • Egypte
  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Israël
  • Ierland
  • Italië
  • Nederland
  • Nederlandse Antillen
  • Polen
  • Portugal
  • Singapore
  • Spanje
  • Turkije
  • Verenigd Koninkrijk
  • Oekraïne
  • VS
  • Vietnam

Een authenticator-app gebruiken

Een authenticator-app is een app voor Apple- of Android-apparaten die een verificatiecode genereert. We raden het gebruik van een authenticator-app aan als een veilige optie voor tweestapsverificatie.

1. Bij het openen van je shop kies je in de stap Jouw veiligheid voor Authenticator-app in het dropdownmenu.
  2. Download een authenticator-app naar keuze, zoals Google Authenticator in de Apple App Store of de Google Play Store
  3. Kies Verder.
  4. Er verschijnt QR-code op Etsy. Open de authenticator-app en scan de QR-code.
  5. Vul de verificatiecode uit de authenticator-app in op Etsy.
  6. Download of kopieer je backupcodes voor het geval je op een later moment geen toegang tot je apparaat meer hebt.

1. Download een authenticator-app naar keuze, zoals Google Authenticator, in de Apple App Store of de Google Play Store.
  2. Meld je aan op Etsy.com en selecteer Jouw account.
  3. Kies Accountinstellingen.
  4. Kies Beveiliging.
  5. Schakel de Authenticator-app in.
  6. Selecteer Volgende.
  7. Open je authenticator-app en volg de instructies in de app voor het toevoegen van een nieuwe account.
  8. Scan de QR-code met je authenticator-app.
  9. Voer de code van je authenticator-app in het tekstveld onder de QR-code in.
  10. Selecteer Volgende.
  11. Bewaar de backupcodes op een veilige plek. Je kunt deze gebruiken bij het verlies van je telefoon.
  12. Selecteer Sluiten.

Als je inlogt op je account, kan het zijn dat er om je bevestigingscode wordt gevraagd. Open je authenticator app voor de code.

Back-upcodes

Met tweestapsverificatie kun je back-upcodes downloaden die je kunt gebruiken als je bij het inloggen niet over je telefoon beschikt. Bewaar deze codes op een veilige plek. Iedere code kan slechts één keer gebruikt worden.

Als je de codes bent kwijtgeraakt of alle codes hebt gebruikt:

1. Meld je aan op Etsy.com en selecteer Jouw account.
  2. Kies Accountinstellingen.
  3. Kies Beveiliging.
  4. Klik op Regenereren naast backupcodes.
  5. Download en bewaar je nieuwe codes.

Verificatie via sms of gesproken bericht

Het nummer dat contact met je opneemt is een automatische dienst, en geen Etsy Support telefoonnummer.

Er zijn standaardtarieven van toepassing, deze zijn afhankelijk van je provider.

Neem contact met ons op als je verdere hulp nodig hebt. Klik op Contact opnemen onder aan deze pagina.

Ik ben een nieuwe verkoper. Moet ik tweestapsverificatie aanzetten?

Etsy vereist dat verkopers als veiligheidsmaatregel bij het openen van een nieuwe shop tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie uitzetten

Je kunt tweestapsverificatie op elk moment aan- en uitzetten.

1. Meld je aan op Etsy.com en selecteer Jouw account.
  2. Kies Accountinstellingen.
  3. Kies Beveiliging.
  4. Aan de rechterkant schakel je naast Authenticator-app, sms, of Telefoon de optie uit.

Inlognotificaties inschakelen

Zodra Etsy detecteert dat er iemand inlogt op je account via een nieuwe browser of nieuw apparaat, ontvang je een hiervan per e-mail een melding. Je hebt de optie om een nieuwe browser of toestel toe te voegen als vertrouwd apparaat, zodat je niet opnieuw een melding ontvangt als deze toegang krijgen tot je account.

We houden bij of je inlogt met cookies. Dat betekent dat als je browser niet is ingesteld op het onthouden van cookies van Etsy, je meldingen blijft ontvangen voor je eigen aanmeldingen.

Inlognotificaties inschakelen

Beschik je over een ouder Etsy account, dan moet je deze notificaties mogelijk inschakelen in je beveiligingsinstellingen.

1. Meld je aan op Etsy.com en selecteer Jouw account.
  2. Kies Accountinstellingen.
  3. Kies Beveiliging.
  4. Selecteer Aanzetten naast Inlognotificaties.

Inloggeschiedenis

De Inloggeschiedenis laat je zien wanneer en waar je inlogt op je Etsy account. Als inlognotificaties zijn ingeschakeld, zie je je inloggeschiedenis voor max. 10 van je meest recente inlogacties.

Je kunt je ook afmelden van een open sessie. Als je bent ingelogd bij Etsy op een openbare computer en vergeten bent om uit te loggen, kun je je afmelden van die sessie via je inloggeschiedenis.

Als je het vermoeden hebt dat jouw Etsy account is gecompromitteerd of zonder jouw toestemming is gebruikt, moet je je wachtwoord resetten.

We raden alle members ook aan om te overwegen aanvullende beveiligingsinstellingen in te schakelen, waaronder tweestapsverificatie.

Tweestapsverificatie voor je Etsy account instellen:

1. In je Accountinstellingen, klik je op Beveiliging.
  2. Onder tweestapsverificatie, zet je de tweestapsverificatiemethode van jouw voorkeur op Aan.
  3. Klik op het tandwiel-icoon en volg de stappen om het instellen van de tweestapsverificatie te voltooien.