Je account veiliger maken

Om je account veiliger te maken, maak je een wachtwoord aan dat voor jou makkelijk te onthouden is, maar moeilijk te raden voor anderen. Tweestapsverificatie en inlognotificaties ontvangen helpt ook om je Etsy account veiliger te maken.

Ga naar een sectie:

Best practices voor een veilig wachtwoord

Om je te helpen bij het aanmaken van een veilig wachtwoord, hebben we best practices voor wachtwoorden opgesteld:

Wel gebruiken

• Minstens acht tekens, maar hoe langer hoe beter
  • Een mix van kleine en hoofdletters, nummers en symbolen

Niet gebruiken

• Je gebruikersnaam
  • Een wachtwoord dat je eerder gebruikt hebt, of een wachtwoord dat je op een andere site gebruikt
  • Een opeenvolgende combinatie op het toetsenbord, zoals "qwerty" of "asdfg"
  • Een compleet woord uit een woordenboek, of overduidelijke combinatie van woorden uit het woordenboek
  • Slang termen, veelgemaakte spelfouten, of achterstevoren gespelde woorden.
  • Namen zoals die van je bedrijf, echtgeno(o)t(e), kinderen, andere familieleden, of huisdieren
  • Persoonlijke informatie zoals je leeftijd of geboortedatum

Lees hoe je je wachtwoord wijzigt.

Tweestapsverificatie inschakelen

Tweestapsverificatie voegt een extra beschermingsniveau toe aan de bescherming van je account. Als je inlogt op je account met tweestapsverificatie ingeschakeld, moet je je wachtwoord invullen en een bevestigingscode die naar je telefoon of tablet wordt verzonden.

Je kunt de verificatiecode ontvangen via een authenticator app of een gesproken bericht of sms op je telefoon. Je kunt voor meerdere accounts dezelfde app of hetzelfde telefoonnummer gebruiken.

Je wordt om de code gevraagd:

• Bij inloggen met een andere browser of op een nieuw toestel
  • Iedere 30 dagen

Bij inloggen moet je naast je wachtwoord deze code invoeren.

Een authenticator app gebruiken

Tweestapsverificatie instellen met een authenticator app:

1. Download een authenticator app op je telefoon of tablet. Bijvoorbeeld Google Authenticator, die je kunt downloaden in de App Store of de Google Play Store.
  2. Op Etsy.com klik je op Jouw account.
  3. Klik op Accountinstellingen.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Schakel de Authenticator App in.
  6. Klik op Volgende.
  7. Open je authenticator App en volg de instructies in de app voor het toevoegen van een nieuwe account.
  8. Scan de QR-code met je authenticator app.
  9. Voer de code van je authenticator app in het tekstvak onder de QR-code in.
  10. Klik op Volgende.
  11. Bewaar de verstrekte back-upcodes op een veilige plek. Je kunt deze gebruiken bij het verlies van je telefoon.
  12. Klik op Sluiten.

Als je inlogt op je account, kan het zijn dat er om je bevestigingscode wordt gevraagd. Open je authenticator app voor de code.

Back-upcodes

Met tweestapsverificatie kun je back-upcodes downloaden die je kunt gebruiken als je bij het inloggen niet over je telefoon beschikt. Bewaar deze codes op een veilige plek. Iedere code kan slechts één keer gebruikt worden.

Als je de codes bent kwijtgeraakt of alle codes hebt gebruikt:

1. Op Etsy.com klik je op Jouw account.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op Regenereren naast Backup-codes.
  5. Download en bewaar je nieuwe codes.

Verificatie via sms of gesproken bericht

Het nummer dat contact met je opneemt is een automatische dienst, en geen Etsy Support telefoonnummer.

Er zijn standaardtarieven van toepassing, deze zijn afhankelijk van je provider.

Neem contact met ons op als je verdere hulp nodig hebt. Klik op Contact opnemen onder aan deze pagina.

Inlognotificaties inschakelen

Zodra Etsy detecteert dat er iemand inlogt op je account via een nieuwe browser of nieuw apparaat, ontvang je een hiervan per e-mail een melding. Je hebt de optie om een nieuwe browser of toestel toe te voegen als vertrouwd apparaat, zodat je niet opnieuw een melding ontvangt als deze toegang krijgen tot je account.

We houden bij of je inlogt met cookies. Dat betekent dat als je browser niet is ingesteld op het onthouden van cookies van Etsy, je meldingen blijft ontvangen voor je eigen aanmeldingen.

Inlognotificaties inschakelen

Beschik je over een ouder Etsy account, dan moet je deze notificaties mogelijk inschakelen in je beveiligingsinstellingen.

Inlognotificaties inschakelen:

1. Op Etsy.com klik je op Jouw account.
  2. Klik op Accountinstellingen.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik vervolgens op het pictogram Aanzetten naast Inlognotificaties.

Inloggeschiedenis

De Inloggeschiedenis laat je zien wanneer en waar je inlogt op je Etsy account. Als inlognotificaties zijn ingeschakeld, zie je je inloggeschiedenis voor max. 10 van je meest recente inlogacties.

Je kunt je ook afmelden van een open sessie. Als je bent ingelogd bij Etsy op een openbare computer en vergeten bent om uit te loggen, kun je je afmelden van die sessie via je inloggeschiedenis.