Hoe krijg ik betaald op Etsy

Je hebt je shop ingericht en je eerste verkoop gedaan. Tijd om betaald te worden!

Etsy Payments is de voornaamste manier om betaald te krijgen op Etsy. Met Etsy Payments, kunnen kopers de meeste betaalmethodes gebruiken om een aankoop te doen in je shop. Het geld wordt direct overgemaakt op je bankrekening.

Sommige shops maken gebruik van PayPal om betaald te worden. Vanaf 26 april 2021 is het tijdelijk niet mogelijk om een shop te openen in de meeste regio's waar Etsy Payments momenteel niet beschikbaar is. Als je verkoper bent in een land dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, moet het mogelijk zijn je eigen PayPal account te kunnen blijven gebruiken om betalingen te ontvangen.

Wat is Etsy Payments?

Etsy Payments is de gemakkelijkste manier om betaald te krijgen op Etsy. Met Etsy Payments kunnen je kopers de betaalmethode van hun voorkeur kiezen en ontvang jij alle betalingen op één locatie.

Meld je aan voor Etsy Payments

Opmerking: Je moet in een daarvoor geaccepteerd land gevestigd zijn om Etsy Payments te kunnen gebruiken.

Vragen over betaald worden?

Vraag het de community

Etsy Payments is de gemakkelijkste manier om op Etsy betaald te krijgen. Met Etsy Payments, kunnen kopers de meeste betaalmethodes gebruiken om een aankoop te doen in je shop. Het geld wordt direct overgemaakt op je bankrekening.

Als jouw shop gevestigd is in een land dat voor Etsy Payments in aanmerking komt, klik je in je Betalingsinstellingen op Aanmelden voor Etsy Payments.

Als Etsy Payments onlangs in jouw land geïntroduceerd is, horen we graag je feedback.

Als je Etsy Payments gaat gebruiken, moeten we je identiteit controleren. Dit helpt Etsy om zowel jou als de algehele veiligheid van het platform te beschermen.

Als we je identiteit niet kunnen verifiëren aan de hand van de informatie die je aan ons hebt verstrekt bij je aanmelding voor Etsy Payments, vragen we je om aanvullende informatie om je identiteit te bevestigen.

Je identiteit voor Etsy Payments controleren:

Eerst controleer je of je alle persoonlijke en financiële informatie in je Betaalrekening hebt ingevuld. Controleer je informatie in je Betalingsinstellingen.

1. Klik opUpdate naast Bankgegevens. Controleer of je bankgegevens correct zijn en klik op Nieuwe gegevens opslaan.
  2. Klik op Adres en controleer of je adres klopt.

Maak vervolgens een scan of foto van je officiële ID. Dit kan een van de volgende items zijn:

• een geldig rijbewijs
  • een geldige ID-kaart met foto
  • een geldig paspoort

De informatie op het document moet overeenkomen met de informatie die je bij het opzetten van je shop hebt verstrekt.

Daarna upload je de afbeelding van je documenten.

Bevestig dan nogmaals je persoonlijke gegevens in je betaalrekening en voeg een debit- of creditcard toe aan je shop, een vereiste voor de meeste Etsy shops, in je Betalingsinstellingen onder Facturatie.

Als je verkoper bent in een land dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, kun je misschien je eigen PayPal account gebruiken om betalingen te ontvangen.

Op de meeste locaties waar Etsy Payments op dit moment niet beschikbaar is, kunnen nieuwe shops tijdelijk niet worden geopend op Etsy.