Hoe krijg ik betaald op Etsy

Je hebt je shop ingericht en je eerste verkoop gedaan. Tijd om betaald te worden!

Bij Etsy kun je op verschillende manieren betaald worden:

• Etsy Payments: Met Etsy Payments kunnen kopers de meeste betaalmethodes gebruiken om een aankoop te doen in je shop. Het geld wordt direct overgemaakt op je bankrekening.
  • PayPal: Als je bent gevestigd in een land waar Etsy Payments nog niet beschikbaar is, kun je kopers laten betalen via PayPal.

Je betaalmethode kiezen

Ga als volgt te werk om je betaalmethode op Etsy.com te kiezen:

1. Log in op Etsy.com.
  2. Klik  op Jijen vervolgens op Shopmanager.
  3. Klik op Financiën.
  4. Klik op Betalingsinstellingen.

Als je shop nog niet open is voor het publiek, kun je na het kiezen van een shopnaam en het listen van een item, onder de Betaald krijgen tab je betaalmethodes kiezen.

Wat is Etsy Payments?

Etsy Payments is de gemakkelijkste manier om betaald te krijgen op Etsy. Met Etsy Payments kunnen je kopers de betaalmethode van hun voorkeur kiezen en ontvang jij alle betalingen op één locatie.

Meld je aan voor Etsy Payments

Opmerking: Je moet in een daarvoor geaccepteerd land gevestigd zijn om Etsy Payments te kunnen gebruiken.

Kan ik PayPal gebruiken zonder Etsy Payments?

Als je verkoopt in een land dat Etsy Payments niet accepteert, kun je je met je eigen PayPal-account voor PayPal aanmelden. Fondsen van PayPal verkopen op Etsy worden op je PayPal account gezet.

Lees meer over het instellen van PayPal voor je shop.

Vragen over betaald worden?

Vraag het de community

Etsy Payments is de gemakkelijkste manier om op Etsy betaald te krijgen. Met Etsy Payments, kunnen kopers de meeste betaalmethodes gebruiken om een aankoop te doen in je shop. Het geld wordt direct overgemaakt op je bankrekening.

Als jouw shop gevestigd is in een land dat voor Etsy Payments in aanmerking komt, klik je in je Betalingsinstellingen op Aanmelden voor Etsy Payments.

Als Etsy Payments onlangs in jouw land geïntroduceerd is, horen we graag je feedback.

IAls je bent gevestigd in een land waar Etsy Payments nog niet beschikbaar is, kun je kopers laten betalen via PayPal.

Lees meer over betaalopties op Etsy.

Als je Etsy Payments gaat gebruiken, moeten we je identiteit controleren. Dit helpt Etsy om zowel jou als de algehele veiligheid van het platform te beschermen.

Als we je identiteit niet kunnen verifiëren aan de hand van de informatie die je aan ons hebt verstrekt bij je aanmelding voor Etsy Payments, vragen we je om aanvullende informatie om je identiteit te bevestigen.

Je identiteit voor Etsy Payments controleren:

Eerst controleer je of je alle persoonlijke en financiële informatie in je Betaalrekening hebt ingevuld. Controleer je informatie in je Betalingsinstellingen.

1. Klik opUpdate naast Bankgegevens. Controleer of je bankgegevens correct zijn en klik op Nieuwe gegevens opslaan.
  2. Klik op Adres en controleer of je adres klopt.

Maak vervolgens een scan of foto van je officiële ID. Dit kan een van de volgende items zijn:

• een geldig rijbewijs
  • een geldige ID-kaart met foto
  • een geldig paspoort

De informatie op het document moet overeenkomen met de informatie die je bij het opzetten van je shop hebt verstrekt.

Daarna upload je de afbeelding van je documenten.

Bevestig

dan nogmaals je persoonlijke informatie in je betaalrekening en voeg een debit- of creditcard toe aan je shop, een vereiste voor de meeste Etsy shops, in je Betalingsinstellingen onderFacturatie