Je Etsy Ads-campagne uitzetten

Etsy biedt twee manieren van adverteren: Etsy Ads en Offsite Ads.

Je kunt stoppen met het adverteren van specifieke listings, of je Etsy Ads-campagne helemaal uitzetten. Je kunt je mogelijk ook afmelden voor Etsy’s Offsite Ads.

Ga naar een sectie:

Etsy Ads

Je kunt stoppen met het adverteren van specifieke listings, of je Etsy Ads campagne helemaal uitzetten. Door specifieke listings uit te zetten, kun je een groter gedeelte van je dagbudget besteden aan advertenties die voor jouw shop het beste werken.

Het adverteren van specifieke listings met Etsy Ads stopzetten

Standaard worden al je huidige listings geadverteerd als je begint met een Etsy Ads campagne. Je kunt aanpassen welke listings je wilt adverteren.

Om met het adverteren van individuele listings te stoppen:

1. Ga naar jouw Etsy Ads-pagina om je listings en hun advertentiestatus te bekijken.
  2. Schuif de Status naar Aan of Uit.

Om met het adverteren van een groep listings te stoppen:

1. Vanuit Etsy Ads klik je op geadverteerde listings beheren.
  2. Verwijder het vinkje bij de listings die je wilt adverteren. Je kunt alles bovenaan de pagina deselecteren, op secties of advertentiestatus filteren, of naar listings zoeken.
  3. Klik op Update.

Je kunt op elk moment aanpassen welke listings je wilt adverteren. Zorg ervoor dat je listings Etsy’s Advertentie- en marketingbeleid volgen.

Als je via je Shopmanager een nieuwe listing aan je shop toevoegt, heb je de optie om deze wel of niet aan je advertentiecampagne toe te voegen. Als je de listing via de Verkoop op Etsy app toevoegt, wordt je listing automatisch toegevoegd aan je Etsy Ads-campagne. Je kunt via de tab Adverteren wijzigen met welke listings je wilt adverteren.

Etsy Ads uitzetten

Etsy Ads uitzetten:

1. Op Etsy.com klik je op Shopmanager.
  2. Klik op Marketing.
  3. Klik op Adverteren.
  4. Klik op Meer opties.
  5. Klik op Adverteren uitzetten.

Offsite Ads

Alle verkopers worden automatisch aangemeld voor Offsite Ads. Na 10 april 2020 kunnen sommige kopers kiezen of ze wel of niet willen deelnemen.

De mogelijkheid om je af te melden voor Offsite Ads is afhankelijk van de omzet van je shop de afgelopen 365 dagen:

• Als je de afgelopen 365 dagen USD 10.000 (EUR 9300) of meer op Etsy hebt omgezet, profiteer je het meeste van Offsite Ads. Je moet gedurende de gehele tijd dat je shop open is deelnemen en je ontvangt het gereduceerde tarief voor adverteren.
  • Als je de afgelopen 365 dagen minder dan USD 10.000 hebt omgezet op Etsy, dan zijn Offsite Ads optioneel. Kies je er echter voor om van deze service gebruik te maken, dan betaal je alleen advertentiekosten als je verkoopt naar aanleiding van Offsite Ads.

We kijken iedere maand naar je omzet. Zodra je USD 10.000 (EUR 9300) of meer hebt omgezet in een periode van 365 dagen, moet je gaan deelnemen aan Offsite Ads.

Je kunt uitrekenen hoeveel je de afgelopen 365 dagen hebt verdiend op Etsy door naar je Statistiekenpagina in Shopmanager te gaan en een periode in te stellen. Je vindt meer informatie over de manier waarop de drempel van USD 10.000 (EUR 9300) wordt berekend en de tarieven van Offsite Ads in het Kosten & Betalingenbeleid.

Hoe worden mijn verkoopopbrengsten berekend?

Je verkoopopbrengsten over de afgelopen 365 dagen worden op de eerste dag van iedere maand berekend. De afgelopen 365 dagen gaan terug tot 28 februari 2019, of later.

Je kunt stoppen met het promoten van specifieke listings of Etsy Ads helemaal uitzetten.

Om Etsy Ads volledig uit te schakelen, klik je op Meer opties, en daarna op Advertenties uitzetten.

Je weet dat je campagne is uitgezet als er op de Advertentiepagina Aan de slag staat.

Alle verkopers worden automatisch aangemeld voor Offsite Ads. Na 10 april 2020 kunnen sommige kopers kiezen of ze wel of niet willen deelnemen.

De mogelijkheid om je af te melden voor Offsite Ads is afhankelijk van de omzet van je shop de afgelopen 365 dagen:

• Als je de afgelopen 365 dagen USD 10.000 of meer hebt omgezet op Etsy, profiteer je het meeste van Offsite Ads. Je moet gedurende de gehele tijd dat je shop open is deelnemen en je ontvangt het gereduceerde tarief voor adverteren.
  • Als je de afgelopen 365 dagen minder dan USD 10.000 hebt omgezet op Etsy, dan zijn Offsite Ads optioneel. Kies je er echter voor om van deze service gebruik te maken, dan betaal je alleen advertentiekosten als je verkoopt naar aanleiding van Offsite Ads.

We kijken iedere maand naar je omzet. Je verkoopopbrengsten over de afgelopen 365 dagen worden op de eerste dag van iedere maand berekend. De afgelopen 365 dagen gaan terug tot 28 februari 2019, of later.

Zodra je USD 10.000 of meer hebt omgezet in een periode van 365 dagen, moet je gaan deelnemen aan Offsite Ads.

Je kunt uitrekenen hoeveel je de afgelopen 365 dagen hebt verdiend op Etsy door naar je Statistiekenpagina in Shopmanager te gaan en een periode in te stellen. Je vindt meer informatie over de manier waarop de drempel van USD 10.000 (EUR 9300) wordt berekend en de tarieven van Offsite Ads in het Kosten & Betalingenbeleid.