Hoe open je een Etsy-shop?

Snel antwoord

Om een Etsy-shop te openen ga je naar Etsy.com/sell

Wil je op Etsy verkopen? Welkom!

Deze gids helpt je met de eerste stappen voor het openen van je shop, deelt tips voor een optimale start en biedt informatiebronnen voor verdere begeleiding.

Ga naar een sectie:

Wat kan ik op Etsy verkopen?

Etsy is een uniek platform voor handgemaakte items, vintage producten en craftmaterialen.

Voor je met een Etsy-shop begint, doe je het volgende:

Handgemaakte items moeten door jou, de verkoper, ontworpen of gemaakt zijn. Waaronder volledig handgemaakt items zoals zelf gedraaid aardewerk of gebreide sjaals. En emaillen pinnen die jij ontwerpt en door een productiepartner laat fabriceren. Wat er niet onder valt zijn items die je hebt gekocht en doorverkoopt, ook niet als deze door iemand anders met de hand zijn gemaakt. Handgemaakte items moeten door jou zijn gemaakt of ontworpen.

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Vintage items kunnen kleding, huishoudelijke artikelen, elektronica en nog veel meer zijn! Is het item echter minder dan 20 jaar oud, dan kan het niet als vintage worden verkocht op Etsy.

Craftmaterialen op Etsy zijn tools, ingrediënten of materialen die bedoeld zijn voor het creëren van een item of voor een bijzondere gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Ook als je producten handgemaakt, vintage of craftmaterialen zijn, mag je ze niet op Etsy verkopen als ze in een verboden categorie zitten. Zorg dat je ons beleid leest en begrijpt voordat je items gaat plaatsen. Verboden items zijn o.a. tabak, drugs of drugsparafernalia, wapens en gevaarlijke materialen. Items die gebruik maken van het intellectueel eigendom van anderen, zelfs als jij het item hebt ontworpen of gemaakt, zijn ook niet toegestaan.

Je moet ook de lokale wetgeving volgen. Het kan zijn dat er bepaalde items niet mogen worden verkocht of verzonden op jouw locatie.

Op dit moment kun je alleen een Etsy-shop openen in een land waar Etsy Payments beschikbaar is. Etsy kan momenteel slechts in bepaalde landen betaaldiensten aanbieden. We werken er aan om in de toekomst meer landen te ondersteunen.

Houd de Site Updates sectie van ons Verkopershandboek in de gaten.

Je shop aanmaken

Voordat je jouw shop aanmaakt, moet je inloggen of een Etsy-account aanmaken. Je gebruikt dit account om je shop te beheren en om bij andere makers op Etsy te kopen. Na het aanmaken van je account, voeg je jouw profielfoto en biografie toe om anderen in de Etsy-community te laten weten wie je bent.

De eerste stap voor het openen van je shop moet je met een desktop webbrowser uitvoeren. Zodra je shop is geopend, kun je deze beheren met de Verkoop op Etsy-app.

1. Om een Etsy-shop te openen ga je naar Etsy.com/sell en selecteer je Ga aan de slag.
  2. Beantwoord een paar vragen over waar je hebt gewoond, je zakelijke ervaring en of je extra verkoopmiddelen wilt ontvangen.
  3. Selecteer de taal, het land en de valuta van jouw shop. Daarna selecteer je Opslaan en Doorgaan.
  4. Kies een naam voor jouw shop, en selecteer Opslaan en Doorgaan.

Etsy vereist van kopers geen bedrijfsvergunning om te verkopen op Etsy.

Als je op Etsy verkoopt ben je echter wel verplicht de wetgeving te volgen die voor jou geldt als kleine onderneming die online verkoopt. Neem bij vragen over de wetgeving die voor jou van toepassing is contact op met een juridisch specialist.

Kies de taal, het land, de valuta en de tijdsbesteding van je shop:

• Shoptaal: De shoptaal die je kiest is de standaardtaal waarin je jouw items gaat omschrijven. Zorg ervoor dat de taal die je kiest er ook een is waarin je comfortabel met kopers kunt communiceren. Je kunt dit niet meer aanpassen, maar als je vertalingen in andere talen wilt toevoegen, kun je je na opening van je shop voor andere talen aanmelden.
  • Shopland: Zorg dat je het juiste land voor je shop selecteert.
  • Shopvaluta: Kies de valuta die je gaat gebruiken voor de prijzen van je listings. Als de valuta van je bank anders is dan die van je Etsy-shop, kan er sprake zijn van kosten voor het omrekenen.

Kies een pakkende naam die jouw stijl laat zien. Shopnamen moeten aan de volgende eisen voldoen:

• De naam moet 4-20 tekens lang zijn
  • Deze mag geen spaties of speciale tekens bevatten
  • En ook geen scheldwoorden
  • De naam mag niet al door een andere Etsy member in gebruik zijn
  • Deze mag geen inbreuk maken op het handelsmerk van iemand anders

Als de door jou ingevoerde shopnaam al in gebruik is, zie je suggesties voor andere shopnamen die nog wel beschikbaar zijn. Je shopnaam wordt voor je vastgehouden terwijl je jouw shop opent.

Nadat je jouw shop geopend hebt, kun je de naam van jouw shop wijzigen vanuit Info en uiterlijk onder de tab Shopnaam .

Tips voor het kiezen van een shopnaam.

Voeg productlistings toe aan je shop. Je hoeft nog niet al je listings toe te voegen!

Je betalings- en factuurgegevens instellen

Om betaald te kunnen worden op Etsy, moet je jouw bankrekening aan je Etsy-shop koppelen, zodat je betalingen kunt ontvangen. Je moet ook een debit- of creditcard aan je account toevoegen om je rekeningen van Etsy te kunnen betalen.

Jouw account koppelen gaat zo:

1. Vanaf de pagina Hoe je betaald krijgt vul je jouw persoonlijke gegevens in.
  2. Onder aan de pagina selecteer je het land waar je bank is gevestigd onder Wat is de locatie van je bank?

De stappen om betalingen in te stellen kunnen variëren per locatie.

Verkopers in de VS voegen hun bankgegevens toe via een externe dienst die door Plaid wordt aangeboden. Met Plaid kun je jouw bankgegevens bij hen verifiëren om er zeker van te zijn dat je jouw stortingen ontvangt. Lees meer over de veiligheidsmaatregelen van Plaid.

Onder Jouw bankgegevens kies je Jouw bank met Plaid koppelen en volg je de stappen voor het toevoegen en verifiëren van jouw bankgegevens. Lees meer over het updaten van jouw bankgegevens. Wanneer je Plaid gebruikt om jouw bankgegevens te verifiëren, ga je akkoord met de voorwaarden van Plaid, inclusief het Privacybeleid van Plaid.

Verkopers in Australië moeten een woonadres registreren bij hun Australische bank. Dit adres moet worden gebruikt voor Etsy Payments. Een postbus accepteren we niet als woonadres.

Je kunt je adres wijzigen in Shopmanager.

Je kunt je aanmelden voor Etsy Payments met een Payoneer-account.

1. Selecteer Koppelen met Payoneer. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Payoneer-account of een Payoneer-account aan te maken als je deze nog niet hebt.
  2. Kies Opslaan en doorgaan.

Lees meer over het gebruik van Payoneer met Etsy.

1. Onder Jouw bankgegevens vul je de gegevens van jouw bankrekening in.
  2. Selecteer Opslaan en doorgaan.
  3. Voeg een credit- of debitcard toe. (Shops gevestigd in Duitsland, Oostenrijk of Nederland hoeven geen credit- of debitcard toe te voegen.)

Je moet jouw bankgegevens verifieren om je ervan te verzekeren dat je de fondsen van jouw verkopen soepel en veilig ontvangt. Lees hoe je jouw bankrekening kunt verifiëren.

Je kunt vanaf de instellingenpagina voor de facturatie een prepaidcard aan je account toevoegen als je al een credit- of debitcard hebt toegevoegd. Een niet-herlaadbare prepaidcard kan niet je enige of primaire betaalmethode zijn, maar met een niet-herlaadbare prepaidcard kun je altijd handmatig je factuur betalen.

Als het toevoegen van een herlaadbare prepaidkaart aan jouw account niet wil lukken, probeer dan een andere kaart toe te voegen.

Tweestapsverificatie aanzetten

Als veiligheidsmaatregel, vereisen we dat je tweestapsverificatie aanzet. Als je je vanaf een browser of apparaat dat niet wordt herkend aanmeldt, sturen wij je een verificatiecode die je moet invoeren om toegang tot jouw account te krijgen. Je kunt deze verificatiecode ontvangen via:

• Een authenticator app op je Android- of iOS-apparaat (Aangeraden)
  • Een sms
  • Gesproken telefonisch bericht

Lees over tweestapsverificatie.

Als je problemen ondervindt bij het invoeren van jouw telefoonnummer voor tweestapsverificatie, gebruik in plaats daarvan dan een authenticator-app.

Zodra dit afgerond is, selecteer je Jouw shop openen. Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om jouw shop op te zetten!

Richt je etalage in

Nadat je je hebt aangemeld om te verkopen op Etsy, zijn er nog enkele stappen die je moet doorlopen om het instellen van je shop af te ronden en je voor te bereiden op het gaan verkopen van items. Net als alle online ondernemingen, moet je goed nadenken over hoe je jouw shop gaat beheren. Denk na over zaken als productietijden, beleid en je aanpak voor verzending.

Lees meer over het customizen van de look van je shop.

• Over-de-Shop-sectie: Upload video's of foto's en deel het verhaal achter je producten, hoe je onderneming ontstaan is en wat je visie voor je merk is. Lees hoe je een geweldige Over-de-Shop sectie kunt realiseren.
  • Shopmembers: Introduceer eventuele andere leden van je team of mensen met wie je samenwerkt.

• Shopbeleid: Beschrijf al jouw beleid voor verzending, retouren, ruilingen, betalingen, custom items of andere richtlijnen die shoppers moeten weten voordat ze een aankoop doen.
  • Verzendprofielen: Bepaal hoeveel je in rekening wilt brengen voor verzending, of je gratis verzending wilt aanbieden en stel verzendprofielen op die shoppers informeren over de kosten voor verzending.

Voor Amerikaanse verkopers: overweeg bij het instellen van je shop USPS Verzendlabels te kopen op Etsy. Je kunt tot 30% besparen vergeleken met de USPS retailtarieven die je betaalt op het postkantoor of elders online. Lees meer over het kopen van USPS Verzendlabels op Etsy.

Meer listings aan je shop toevoegen

Zodra je alle shopsecties hebt afgerond, kun je producten aan je Etsy-shop gaan toevoegen. Als je een product aan je Etsy-shop toevoegt, noemen we dit een listing. Lees hoe je een item plaatst.

Houd bij het plaatsen van je items rekening met deze best practices:

Marketing, branding en promotie

Een marketingstrategie is belangrijk voor het succes van je Etsy-shop. Marketing helpt nieuwe klanten om je producten te vinden, helpt bestaande klanten om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in je shop en kan resulteren in een stijging van je omzet.

• Zorg dat je jouw shop optimaliseert voor de Etsy Zoekfunctie. Vergeet niet je locatie aan je profiel toe te voegen zodat je shop in lokale zoekopdrachten verschijnt.
  • Koppel jouw shop aan jouw social media accounts zodat je eenvoudig posts over jouw onderneming kunt maken.
  • Lees hoe het investeren in adverteren je kan helpen met het opbouwen van jouw merk en jouw listings onder de neuzen van kopers te krijgen.
  • Overweeg om kortingen aan te bieden om shoppers te stimuleren een aankoop te doen met sales en kortingsbonnen
  • Zoek een lokale craft fair of markt om je producten te verkopen.
  • Word lid van de Etsy community en teams waar je kunt netwerken met verkopers en shoppers.

Bekijk deze onderwerpen voor meer info:

Begin met verkopen

Bij Etsy zien we graag dat onze verkopers een geweldige ervaring leveren aan kopers. Lees tips voor het bieden van een geweldige klantenservice. Als je consequent een uitstekende klantenservice biedt, kun je een Topverkoper worden.

Laat je onderneming groeien op Etsy

Om je shop naar het volgende niveau te tillen, lees je onze gidsen om aan de slag te gaan met:

We hebben ook een heleboel andere hulpbronnen die je op weg kunnen helpen bij het verkopen op Etsy:

Welkom bij verkopen op Etsy!

Hier zijn de antwoorden op enkele algemene vragen bij het openen van een shop op Etsy.

Wil je een stap-voor-stap gids om aan de slag te gaan, lees dan Verkopen op Etsy voor beginners.

Je Etsy-shop opstarten:

1. klik op Verkoop op Etsy op Etsy.com.
  2. Klik op Open je Etsy-shop.
  3. Selecteer je shoptaal, land en valuta, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.
  4. Kies je shopnaam, en klik daarna op Opslaan en doorgaan.

Je hebt nu een conceptshop. Voordat je je shop opent, moet je je itemlistings aanmaken, je betaalmethodes kiezen en facturatie instellen

Zodra je je facturatiegegevens hebt ingevuld, zie je een knop waarmee je je shop kunt publiceren.

Zodra je shop is geopend, kun je de stijl van je shop aanpassen met een logo en shopbanners.

Als iemand op Etsy.com naar een item zoekt, gaat Etsy's zoekalgoritme op zoek naar de meest relevante resultaten. Bij het aanmaken van listings in je shop heb je controle over de belangrijkste factoren voor de plaatsing in Etsy Zoeken:

• Relevantie tags en titels
  • Relevantie eigenschappen item
  • Kwaliteit van de listing
  • Klant- en platformervaring
  • Voor Amerikaanse shoppers: Gratis verzending

Lees hoe je deze factoren kunt optimaliseren.

Alles wat op Etsy te koop is, moet handgemaakt of vintage zijn, of een craftmateriaal. Items die verkocht worden op Etsy moeten ook voldoen aan ons Beleid verboden items.

Handgemaakte items

Handgemaakte items moeten door jou, de verkoper, gemaakt of ontworpen zijn. Als je handgemaakte items verkoopt, moet je:

• Je items zelf maken of ontwerpen.
  • Iedereen die betrokken is bij het maken van je items of het runnen van je onderneming toevoegen aan je Over-de-Shop sectie. Als je met een productiepartner samenwerkt, moet je die partner bij de relevante listings vermelden.
  • Je eigen foto's gebruiken in je listings.

Lees ons volledige Beleid Handgemaakte items.

Vintage items

Vintage items moeten minstens 20 jaar oud zijn. Nieuwere items in vintagestijl of verzamelobjecten zijn niet toegestaan in deze categorie.

Lees meer over het verkopen van vintage items op Etsy.

Craftmaterialen

Craftmaterialen op Etsy zijn tools, ingrediënten of materialen die primair bedoeld zijn voor het creëren van een item of een speciale gelegenheid. Craftmaterialen kunnen handgemaakt, commercieel of vintage zijn. Feestbenodigdheden mogen ook als craftmaterialen verkocht worden.

Lees meer over wat er verkocht mag worden als craftmateriaal.

Als je je Etsy-shop hebt gesloten, kun je deze heropenen. Al je gegevens zijn nog beschikbaar.

Als je shop is geschorst, heb je hierover van Etsy een e-mail ontvangen. Beantwoord deze e-mail met een verzoek tot heropening van je shop. Laat het ons weten als je die e-mail niet kunt vinden.

Heropen je Etsy-shop

Na 26 april 2021 is het tijdelijk niet mogelijk om een shop te openen in de meeste regio's waar Etsy Payments momenteel niet beschikbaar is. Als je je shop vóór die datum hebt geopend en verkoper bent in een land dat niet voor Etsy Payments in aanmerking komt, kun je misschien je eigen PayPal account blijven gebruiken om betalingen te ontvangen.